3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Hüsnü Hayali'den Albayrak'a taş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yönetim kurulu üyesi ve Trabzonspor eski yöneticilerinden Hüsnü Hayali, Trabzonspor'un Aralık ayında yapılacak olan Mali Genel Kurulu'nda Trabzonspor Kulüp Başkanı Nuri Albayrak'ın seçime gitmesini ve yönetimde revizyon yapması gerektiğini belirterek "Eğer bu değişikliği yapamayacaksa kendisi gitsin. Yoksa bunun altından kalkamaz" dedi. 

Bir televizyon kanalında yayınlanan spor programına konuk olan Hüsnü Hayali, yönetime geçmişte iyi günde eleştirdiğini, kötü günde eleştiride bulunmadığını hatırlatarak "Trabzonspor lig bittiği dönemde UEFA Kupası'na katılacağı belliydi. Hazırlıklarını bu yönde yapmalıydı. Hoca seçimi iyi yapılmadı. Transferler zamanında yapılmalıydı. Trabzonspor hazır bir takım haline gelerek çalışmalarına başlamalıydı ama bu olmadı. Ligler başladı transferler o zaman yapıldı. Alınan oyuncuların çoğunluğu Trabzonspor ile sezon başı hazırlığı geçirmedi. Bir numaralı sorun ise teknik seçim ve futbolcu seçimleri oldu. Trabzonspor kumar oynama yeri değildir" diye konuştu.
"Mevcut yönetim kurulu bu fikir ve zikir ile gider ve yola devam ederlerse ortada Trabzonspor kalmayacak" diyen Hayali "Aralık ayında yapılacak olan Mali Genel Kurul'da Trabzonspor Kulüp Başkanı Nuri Albayrak'a biz görevi bıraksınlar demiyoruz. Onun başkanlığında yönetim kurulu revizyona gitmelidir. Albayrak, Aralık ayında kongreye gider; Trabzonspor'u bilen, Karadeniz'i bilen insanları yönetim kuruluna getirirse delege ona desteğini verir ve arkasında durur. Eğer bunu yapamayacaksa da o zaman kendisi gitsin. Yoksa bunun altından kalkamaz" şeklinde konuştu. 

Trabzonspor'u kimsenin zarara uğratmaya hakkı olmadığını ifade eden Hüsnü Hayali "İnsanlar nasıl devleti zarara uğratıyor mahkemelerde yargılanıyorsa, Trabzonspor'da bu işe imza atanlar bunun bedelini ödemeli. Lazaroni'nin tazminatını Yönetim Kurulu'ndakiler ceplerinden ödemeli. Ziya Doğan iyi bir hoca olabilir ancak Trabzonspor neden bırakıp gittiğini bunu kamuoyuna açıklaması gerekir. Bunu birileri izah etsin. Trabzonspor'dan hoş bir şekilde şık olmayan bir hareket ile gitti. Ondan sonra Trabzonspor yönetimi peşine düşerek ona sarıldı. Ben Ziya Doğan'ın hocalığına bir lafım yok" açıklamasında bulundu.

"ATAY AKTUĞ SONRASI BAŞKANLIĞA ADAY OLACAKTIM" 

Hayali, kendisinin, Atay Aktuğ sonrası aday olacağını ancak Atay Aktuğ'un kendisine devam edeceğini söylemesi üzerine bu oluşumdan vazgeçtiğini belirterek şunları söyledi: "Ancak Atay Aktuğ bana 3 gün kala aday olmayacağını söyledi. Ben Trabzonspor gibi bir kulübe 3 gün kala başkan adayı olmam. Olursam işte bugünkü yönetim haline gelirim. Bu yönetim kurulu içinde her kafadan bir ses çıkıyor. Birinin diğerinden haberi yok. Benim Trabzonspor'a adaylığım, ne Milletvekili, ne bakan ne de bir yerlerden ihale almak için. Ben Trabzonspor'a şampiyon yapmak için aday olacağım. Ama bunun da bir zamanı var. Çünkü mevcut yönetim kurulu görevine devam ediyor. Görev süreleri boyuncada Trabzonspor için onlara destek olmalıyız. Mali Genel Kurul'da Nuri Albayrak Yönetim Kurulu'nda revizyon yaparak görevine devam etmeli. Bu yönetim kurulu içinde üzülürsem tek Nuri Albayrak'a üzülürüm. Bu yönetimi değişitirip, yoluna devam etmelidir. Yönetim Kurulu içinde problem var. Uyumsuzluk var, kan uyuşmazlığı var. Zaten mevcut yönetim kurulu içinden de 4-5 arkadaş bana bu işin bu şekilde yürümeyeceğini söylüyor. Ben şimdi çıkıp da Trabzonspor Başkanlığı'na aday olmam, çünkü mevcut yönetim kurulu var ve yoluna devam ediyor. Zamanı geldiği zamanda elbetteki talip olacağız" 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yönetim kurulu üyesi Hüsnü Hayali, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a da destek çıkarak "Seçim baskıları karşısında iyi direniyor. Bu bir siyasi operasyon. Haluk Ulusoy bunu hiçbir zaman hak etmedi. Japonya'da biz Dünya 3.'sü olduğumuz zaman 40 günün her gününde 2 saat ancak uyuyabiliyorduk. Sürekli futbolcular, sorunları ile sıkıntıları ile ilgilendik. Onları yanlız bırakmadık. Bunların karşılığı bu olmamalıydı. Haluk Ulusoy seçimle gelmiştir, seçimle gider. Başka bir türlü gitmez. Delegelere siyasi baskı yapılıyor bu çok yanlış, Haluk Ulusoy'un bu süreçte ne yapacağı belli olmaz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 15:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?