1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

'İstifa sorunları çözmüyor'

Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ, bu zor dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyaçları olduğunu belirterek, yönetim kurulunun görevi bırakmasıyla sorunların çözülmeyeceğini söyledi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ, üst üste alınan mağlubiyetler ve Teknik Direktör Şenol Güneş'in istifa etmesi sonrası kendisine ve yönetim kuruluna yapılan eleştirilere cevap verdi.

Göreve geldikleri senenin ilk haftasında Konyaspor'a 3-0 yenildiklerini ve o zaman da çok eleştiriler aldıklarını kaydeden Aktuğ, "Biz göreve geldiğimiz ligin ilk haftasında da Konyaspor'a 3-0 yenilmiştik ve çok eleştiriler almıştık. Ama sezon sonunda ligi 2. sırada bitirdik ve Türkiye Kupası'nı kazandık. Trabzonspor olarak geçen sezon da böyle hadiseleri yaşamıştık. Bunları bu sezon da yaşıyoruz. Ama en kısa zamanda bu sorunları aşacağız. Bir takım sürekli maç kazanamayabilir, ama taraftarlar o takımı desteklemelidir. Bu dönemde herkesten destek bekliyoruz" dedi.

Trabzonspor'da yönetim kurulunun gitmesiyle sorunların çözülemeyeceğini ifade eden Aktuğ, "Yaptığımız yönetim kurulu toplantısında da kongre gündeme gelmişti. Yönetim kurulunda yaptığımız görüşmelerde sonuna kadar görevimizin başında kalmaya karar verdik. Yönetim kurulunun istifa etmesi ve bir başka yönetim gelmesi Trabzonspor fayda sağlamayacağını düşünüyorum. Tıkandığımız noktada bu da düşünülebilir, ancak biz ayaktayız ve bu işi sonuna kadar götüreceğiz. Eleştirilerin yapıcı yönde olmasında fayda var. Yönetim kurulu olarak biz başaracağımıza ininayoruz. Bizimle birlikte buna camianın da inanması lazım. Böyle zor durumlarda dağılmak çok kolaydır. Bütünleşmek ve birlikte olmak çok zordur. Birlikte kenetlenmemiz bütün zorlukları aşmamız gerekir" diye konuştu.

Aktuğ, teknik direktör arayışlarının da sürdüğünü ifade ederek, "Teknik direktör arayışlarımız sürüyor. En iyi teknik adamı almak için çalışıyoruz. Bu konuda karar vermek çok zor, ama en iyisini almakta kararlıyız. Yeni teknik direktörün Galatasaray maçına yetişmesi çok zor, ancak bu maça kadar bu işi sonuçlandırmak istiyoruz. Galatasaray maçında takımın başında Orhan hoca olacak. Futbolcularımızın güvendiği ve sevdiği bir hoca, amacımız bu maçı alıp kötü havayı dağıtmak olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 12:07:17
Güncelleme :28 Eylül 2005 Çarşamba 12:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?