1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Kendimi yanlız hissediyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Trabzonspor'da herkesin dikkatini kongreye verdiğini belirterek, "Şu anki durum belirsiz. Karışık bir durum söz konusu. Bu durumda da çalışmam zorlanıyor. Biraz da kendimi yalnız hissediyorum" dedi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde haftalık basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Vahid Halilhodziç, Fenerbahçe maçının kendi lehlerine 6-3 bitmesi gerektiğini ifade ederek, "Penaltı pozisyonunu televizyonda izledikten sonra şok oldum. O pozisyon hem kırmızı karttı hem de penaltıyı gerektiriyordu. Penaltı verilseydi, farklı kazanabilirdik. Bu maçı kazansaydık, oyuncuların özgüveni yerine gelmiş olacaktı. Taraftara da büyük bir hediye vermiş olacaktık. Uzun senelerdir deplasmanda Fenerbahçe'yi yenemiyorduk. Bu durumda bile Fenerbahçe karşısında alınan beraberlik başarıdır. Bunun sonucunda hakemlerin Trabzonspor'a eğimli olmadıklarını görüyoruz. Bu konuda toz kaldırmak istemiyorum" diye konuştu. Takım olarak iyiye gittiklerini kaydeden Boşnak teknik adam, "Oynayacağımız Ankaraspor ve Beşiktaş maçlarında bunu ispatlamamız gerekiyor. Eskiye dönüş yaptığımızı göstermek için bu karşılaşmalardan iyi sonuçla ayrılmalıyız" dedi.

Tayfun Cora'nın milli takımlar kampından sakat döndüğünü ifade eden Halilhodziç, "Bunu Futbol Federasyonu ve milli takımdaki yetkililerin bize bildirmesi lazımdı, bildirmediler. Bu da şunu gösteriyor ki kulüp dışında da çalışma yapmamız lazım. Bu hafta taktiksel olarak çok çalışma yaptırmayı düşünmüştüm. Çıkan aksilikler bu çalışmaları yapmamızı sağlamadı. Ben de ufak tefek şeylere kızan bir insanım. Hayatta herşeyi mükemmel yapmaya çalışıyorum. Bunlar da olmayınca sinirleniyorum. Tabiki bu kendi sorunum" diye konuştu.

Türk takımlarının Avrupa maçlarında başarısızlığı ve kolay gol yemesi ile ilgili sorulan soru üzerine ise Boşnak teknik adam, "Türk futbol yöneticilerinin biraz kendilerini sorgulamaları gerekir. 'Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ın ve milli takımın elenmesi nedendir?' diye 2 aydan beri Türk futbolunun içindeyim. Benim söyleyeceklerim bazılarını kızdırır. Onun için yorum yapmayacağım. Birilerine ders vermek yerine Trabzonspor'a konsantre olmak zorundayım. Çünkü Trabzonspor'un da birçok sorunu var. Maçların sonlarında bir sürü protesto ve kavgalar görüyorum. Bu da Türk futbolunun gelişmesini engelliyor. Türk takımlarının Avupa'da elde ettiği sonuçlar Türkiye Ligi'nin en iyi göstergesidir. Dünya 3.'sü olmuş bir Türkiye'den sonra Türkiye, bu sonucun arkasına sığındı. Önemli olan bunun arkasını getirmektir. Ama benim en çok üzüldüğüm, futbolu seven Türk insanının Dünya Kupası'nda takımlarını izleyemeyecek olmasıdır" dedi.

Kongre süreci ile ilgili sorulan soruya ise Halilhodzic, "Benim Atay Aktuğ ile bir görüşmem olmadı. Olup bitenlerden haberim yok. Biraz da kendimi yalnız hissediyorum. Şu anki durum belirsiz. Karışık bir durum söz konusu. Bu durumda da çalışmam zorlanıyor. Çünkü Trabzonspor camiasında dikkatin büyük bir bölümü seçime verilmiş durumda. Bu ortamda transfer ile ilgili haberler var. Ben basına hiçbir zaman bilgi vermedim. Belirsiz durumun neyi getireceğini bilmiyorum. Eski yönetim kurulu kalırsa benim de bazı şartlarım olacak. Çünkü ben Trabzonspor'a gelirken hoca olarak anlaşma yaptım, ama bunun yanı sıra birçok görevi üstlenmiş durumdayım. Çözülmesi gereken birçok sorun var. Yeni yönetim geldiği zaman benimle çalışıp çalışmayacağını bilmiyorum. Zaman neyi gösterecek göreceğiz. Şu an işime bakıyorum. Burada benden herkes iyi şeyler yapmamı bekliyor. Bir kulüpte bir insan tek başına birşey yapamaz. Benim elimde sihirli bir değnek yok.

Herşeyi bir anda değiştiremeyiz. Buraya gelirken Trabzonspor'da sorun olduğunu biliyordum, ama bu kadarını beklemiyordum. Yarın birşeyler iyi gitmediği zaman yine tek suçlu hoca olur. En kolay olan suç hocanın üzerine atmaktır. Takımı hemen üst sıralara çıkartamayız. Bunun için zamana ihtiyaç var. Trabzonspor'a geldiğimi için kesinlikle pişmanlık duymuyorum. Trabzonspor'dan önce Real Madrid beni isteseydi oraya giderdim. Ben çalıştığım yere bir söz verdim. Bu sözümü de tutacağım. Ben yalan söylemem. Görev sürem boyunca elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım" ifadelerini kullandı.

Son olarak bir basın mensubunun sorusu üzerine İsviçre Milli maçı sonrasında çıkan olaylarla ilgili olarak birçok insanın kendisini aradığını ve olup bitenlerle ilgili soru yönelttiğini kaydeden Halilhodziç, "Özellikle maçtan sonra olan olaylar Türkiye için iyi bir resim değil. Türkiye, o maçı kazanabilirdi. Burada Türk insanı futbolu çok seviyor.

Çoğu kişi beni aradığı zaman onlara Milli maçta yaşananları Türkiye'nin bir resmi olmadığını, tamamen Türkiye gerçeği olmadığını vurguladım. Onlara Türkiye'de oynanan maçların dürüstçe oynandığını söyledim. Bu konuyla ilgili fazla yorum yapmak istemiyorum. Çünkü Türkiye Avrupa Birliği sürecinde gelen soruların bazıları politik yöndeydi. O nedenle de onlarla bu tip yorumlara girmedim" şeklinde cevap verdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 15:15:38
Güncelleme :8 Aralık 2005 Perşembe 15:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?