1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Kralın cevabı 2 gol

Trabzonspor'un takım kaptanı Fatih Tekke, Turkcell Süper Ligi'nin ilk iki haftasındaki suskunluğunu Ankaragücü maçında kaydettiği iki golle bozdu.
2004-2005 futbol sezonunu 31 golle 'Gol Kralı' olarak tamamlayan Trabzonspor ve A Milli Takım'ın başarılı oyuncusu Fatih Tekke, ligin ilk iki haftasındaki suskunluğunu 3. haftada Ankaragücü maçında kaydettiği 2 golle bozarken, yeni sezonda da gollerini atmaya başladı. Yeni sezon öncesi fıtık ameliyatı geçiren Fatih Tekke, ameliyatın ardından ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme karşılaşmasında Güney Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Anorthosis Famagusta'ya karşı forma giydi. Bu maçta 23 dakika sahada kalan başarılı oyuncu bir de gol kaydetti. Fatih, rövanş maçında ise, Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü atan isim olmuştu. Avrupa Kupası maçlarına gol ile başlayan Fatih, yeni sezonda Turkcell Süper Ligi'nin ilk iki maçında Kayserispor ve Konyaspor'a karşı sessiz kalırken, bu suskunluğu Ankaragücü karşısında kaydettiği iki golle bozdu.
Otoriteler tarafından geçen sezonun en başarılı oyuncusu seçilen Fatih Tekke, geçen sezon lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası maçlarında toplam 44 maçta forma giydi. Trabzonspor'da geçen sezon en fazla forma giyen oyuncu olan Fatih, 3 bin 861 dakika sahada kaldı. Süper Lig'de 31, Türkiye Kupası'nda 2 ve Avrupa Kupası maçlarında ise 1 kez fileleri havalandıran kaptan Fatih, toplam 34 gole imza attı. A Milli Takım formasını da 15 kez giyen Milli oyuncu, bu karşılaşmalarda 7 gole imza attı. En son oynanan özel karşılaşmada Bulgaristan'a attığı şık kafa golü ile futbolseverlerin beğenisini kazanan Fatih Tekke, Trabzonspor'un 38 yıllık tarihinde bir sezonda en çok gol atan oyuncu olarak da tarihe geçti.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 10:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?