30
Nisan
2024
Salı
SPOR

Kupaya katılmak istiyoruz

Trabzonspor'un golcü futbolcuları Umut Bulut ve Ersen Martin, ligde kalan 3 maçı kazanıp, UEFA Kupası'na katılmak istediklerini söylediler. 

Trabzonspor'un golcü oyuncuları Umut Bulut ve Ersen Martin, Fenerbahçe maçı öncesi iddialı açıklamalarda bulundular. 

Golcü futbolcu Umut Bulut, takım olarak gerçek güçlerini sahaya yansıttıkları zaman neler yapabileceklerini herkese gösterdiklerini belirterek, Fenerbahçe maçında da aynı gücü gösterip kazanan taraf olmak istediklerini söyledi. Sahaya her maçta kazanmak için çıktıklarını belirten golcü futbolcu Umut Bulut, "Fenerbahçe maçını da kazanmak için sahaya çıkacağız. Bu doğrultuda hazırlıklarımızı
sürdürüyoruz. Hedefimiz geriye kalan 3 maçımızı kazanmak ve rakiplerimizin durumuna göre UEFA şansımızı zorlamak istiyoruz. Fenerbahçe-Trabzonspor maçları her zaman çok çekişmeli geçmiştir, kimin kazanacağı belli olmaz. Biz takım olarak kendi gücümüzü sahaya yansıttığımız zaman neler yapabileceğimizi gösteriyoruz. Yine aynı şekilde ikinci yarıda yakaladığımız çıkışı Fenerbahçe maçında gösterip rakibimizi yenmek istiyoruz" diye konuştu. 

Her maça gol atmak için çıktığını ifade eden Umut Bulut, "Ben her maç gol atmak için elimden geleni yaparım. İnşallah Allah nasip ederse, Fenerbahçe'ye gol atmak istiyorum. Güçlü ileri uç elamanlarına sahibiz, biz kendi gücümüzü sahaya yansıttığımız zaman kimle oynarsak oynayalım önemli değil, önemli olan bizim kendi yapacağımız işler. Fenerbahçe güçlü bir takım, ama galip gelen taraf biz olacağız" dedi. 

Şampiyonluk yarışının son maça kadar devam edebileceğini belirten Umut Bulut, "Futbol 3 ihtimalli bir oyun, tabiki Fenerbahçe karşısında yenilmek istemiyoruz. Bizim maçta galip gelmeleri halinde şampiyonluk turu atma gibi bir durumları da var, ama futbol bu, neyin ne olacağı belli olmaz. Son maça kadar bu iş devam edebilir. Geçen seneki Galatasaray örneği var önümüzde. Biz çıkıp futbolumuzu oynayacağız" ifadelerini kullandı. 

Bordo-mavili taraftarların maçlarda 'Fatih Tekke' diye bağırmasının ona duyduğu sevgiden kaynaklandığını belirten Umut Bulut, "Bu durumun benimle hiçbir ilgisi yok. Fatih Tekke, Türkiye'nin en iyi futbolcularından birisi, burada doğmuş, burada yetişmiş birisi, taraftarlar Fatih Tekke'yi seviyor. Ondan dolayı sevgileri var. Futbolculuğu zaten tartışılmaz, taraftarlar onu sevdiği için bağırıyorlar, benimle bir problemleri olduğunu zannetmiyorum. Benim en büyük hedefim Trabzonspor'da Fatih Tekke gibi bir Şota gibi iz bırakmak istiyorum. Takımın başarılı olması ve kazanması için elimden geleni yapacağım. Ben de onların konumuna gelebilirsem ne mutlu bana" diye konuştu. 

Ligin bitmesine 3 hafta olduğunu, kalan maçlarda da gol atmak için elinden geleni yapacağını belirten Umut Bulut, "Her maç hedefim gol atmak. 19 golle gol krallığını önden götüren Alex'i yakalamak kolay değil, ama atabildiğim kadar gol atmak istiyorum. Takımda birlik ve beraberlik olduğu zaman bu futbolcuya olumlu yansıyor. Böyle olduğu zaman başarı da geliyor. İkinci yarıda en çok puan kazanan takımlardan biriyiz. İlk yarı kötü bir dönem geçirdik. Takım iyi olduğu zaman ben de iyi oluyorum. Takım kötü olduğu zaman ben de etkileniyorum. Ondan dolayı bir uyuşmazlık oldu. Çok iyi oturmuş bir kadroya sahibiz. Önümüzdeki sezon bu kadro ile şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağız" ifadelerini kullandı. 

Bu sezon Bordo-mavili forma altında ligde 10 gole imza atan golcü futbolcu Ersen Martin de, Fenerbahçe karşısında rahat bir şekilde maça çıkacaklarını belirterek, "Biz Fenerbahçe karşında daha rahat bir şekilde maça çıkacağız. Fenerbahçe bu maçı kazanırsa şampiyonluğu büyük ölçüde garantileyecek. Bizim de hedefimiz UEFA Kupaları'na katılmak. Bunun için de kalan maçlarımı kazanmamız lazım. Ama biz büyük maçları seviyoruz. Çok iyi motive oluyoruz. Maça gelip bizi destekleyecek taraftarımızla Fenerbahçe
maçını kazanmak istiyoruz" dedi. 

Fenerbahçe maçında Teknik Direktör Ziya Doğan'ın görev vermesi halinde elinden geleni yapıp gol atmak için çalışacağını belirten Ersen Martin, "Çok zor bir maç olacak, pozisyon bulmakta da belki zorlanırız, ama eğer hocam görev verirse biz elimizden geleni yapıp gol atmaya çalışacağız. Ben de bu tür maçları seviyorum" dedi. 

Fenerbahçe'nin şampiyonluk için büyük bir avantaj sağladığını belirten Ersen Martin, "Fenerbahçe, Beşiktaş'ı BJK İnönü Stadı'nda yenerek bir avantaj sağladı. Arada 5 puan gibi bir fark var. Kendi sahalarında oynayacakları maçları var. Onun için ben Fenerbahçe'yi şampiyonluk için daha avantajlı görüyorum" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan bu sezon Trabzonspor'un attığı 48 golün 24'üne imza atan Umut Bulut ve Ersen Martin, zorlu Fenerbahçe maçı öncesi de Teknik Direktör Ziya Doğan'ın en büyük iki kozu olacak. Umut Bulut, bu sezon Bordo-mavili forma altında 14 gol atarken, Ersen Martin ise 10 gol kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 18:18:35
Güncelleme :11 Mayıs 2007 Cuma 18:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?