4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Saldırıya en büyük tepki futbolculardan

Geçtiğimiz pazartesi günü Kaptan Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'e ait otomobil ve iş yerlerine yapılan saldırıya en büyük tepki teknik heyet ve takım arkadaşlarından geldi.

Bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Teknik Direktör Vahid Halilhodziç ve yardımcıları ile tüm futbolcular bir araya geldi. Açıklamada ilk olarak Boşnak teknik adam söz alırken, futbolcular adına ise ikinci kaptan Hüseyin Çimşir açıklama yaptı.

Teknik Direktör Vahid Halilhodziç, son zamanlarda meydana gelen olaylar sebebiyle oyuncular ve teknik kadromuz adına Hüseyin bir açıklama yapacağını belirterek, "Bu duyuruyla Fatih ve Gökdeniz'e e tam desteğimizi veriyoruz." dedi.

Hazırlanan metni okuyan ikinci kaptan Hüseyin Çimşir,geçtiğimiz pazar akşamı yaşanan ve tüm camiayı derinden yaralayan talihsiz olay nedeniyle bugünkü toplantıyı yapmayı uygun gördüklerini söyledi.

Trabzon kentinden yetişerek Ay-Yıldızlı forma altında ülkemizi temsil etme onurunu yaşayan iki değerli arkadaşlarının araçlarına ve işyerine yapılan saldırıyı futbolcular ve teknik heyet olarak şiddetle kınadıklarını ifade eden Hüseyin, "Söz konusu olay son yıllarda ülke futbolunda görmeye alıştığımız şiddet olaylarının geldiği boyutu göstermesi açısından son derece anlamlıdır. Burada Fatih ve Gökdeniz'e sıkılmış gibi algılanan kurşunların hedefi yalnızca Trabzon ve Trabzonspor değil asıl hedefi Türk futboludur. Bizler bugüne kadar olduğu gibi yine elele vererek arkadaşlarımızın yanında desteğimizle onlara siper olacağız." diye konuştu.

"Ülkede halen bu olaya duyarsız kalan kişi ve kuruluşlar olduğunu görmek de bizleri derinden üzüyor." diyen Çimşir, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu tarz olaylara asıl tepki göstermesi gereken kulüpler, profesyonel futbolcular, Profesyonel Futbolcular Derneği ve spor camiasının içindeki yetkili kesimler maalesef seslerini çıkarmamakta ve devekuşu misali kafalarını kuma gömmektedirler. Bugün iki kardeşimize atılan kurşunların önümüzdeki dönemlerde farklı adreslere yönelmeyeceğinin garantisini kimler verebilir? Ogün'ün, Rüştü'nün, Necati'nin başına gelenlerin ardından Fatih ve Gökdeniz'e yönelik yapılan bu saldırı geleceğe yönelik ciddi bir uyarı olarak algılanmaktadır. Devletin ilgili kişi ve kurumları, Başbakanımız, İçişleri Bakanımız, Valimiz, Emniyet güçlerimiz üzerlerine düşen görevi yaparak failleri en kısa sürede yakalayıp adalete teslim etmenin çabası içindedirler. Onlara buradan bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak bu tip olaylar sadece devletimizin çabalarıyla sona erdirilebilecek olaylar değildir."

Sporun içindeki tüm birimlerin elele vererek duyarsız tavırlarından vazgeçmelerini ve tek vücut olarak olumsuzluklara karşı gereken tepkiyi göstermeleri gerektiğinin altını çizen Hüseyin, "Buradan diğer meslektaşlarımıza da sesleniyoruz. Trabzonsporlu futbolcular olarak bizlerin çektiğimiz ızdıraba rağmen her zaman olduğu gibi görev sorumluluğu bilincinde hareket ederek, mesleğimizin gerektirdiği sağduyuyu göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın Yıkılmadık, aksine daha da kenetlendik." şeklinde konuştu.

Hazırlanan metnin okunmasının ardından basın mensuplarının soruları yanıtsız kaldı. Boşnak teknik adam bu soruya, "Biz olay sonrası daha da kenetlendik." yanıtı verdi.


.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 17:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?