3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Seyircisiz oynamaya tepki

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, Rize'de oynanan Çaykur Rizespor-Trabzonspor maçında çıkan olaylar nedeniyle Bordo-mavili kulübe verilen bir maç seyircisiz oynama cezasının çok ağır olduğunu söyledi. 

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, kulübe verilen bir maç seyircisiz oynama cezasını değerlendirdi. Cezayı çok ağır olarak nitelendiren Asbaşkan Sayitoğlu, kararı Tahkim Kurulu'na götürmek için gerekli hazırlıklara başladıklarını kaydetti. Çaykur Rizespor-Trabzonspor arasında oynanan maçta yaşananlardan dolayı her iki kulübün de ceza aldığını hatırlatan Asbaşkan Sayitoğlu, "Sporda şiddeti hiçbir zaman desteklemiyoruz. Tribünlerde yaşanan olayları tasdik etmemiz söz konusu olamaz. Sporu kendi mecrasında bırakmalı, başka bir yere çekmemeliyiz. Çaykur Rizespor-Trabzonspor arasında oynanan müsabakada çıkan olayları onaylamamız da söz konusu olamaz. Ancak bu karşılaşmada iki takımın yöneticileri olayların büyümesini engellemiş, ortamı sakinleştirme adına gerekeni yapmışlardır. Böyle bir karşılaşmadan sonra iki kulüp de ceza alıyorsa, Türkiye'nin hiçbir yerinde seyircili maç oynanmaması lazım" diye konuştu. 

Verilen cezayı 'çok ağır ve şok edeci' olarak niteleyen Sayitoğlu, gerekli yasal işlemleri başlatarak Tahkim Kurulu'na gideceklerinin, yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarının altını çizdi. 

Teknik Direktör Vahid Halilhodzic ile ilgili spekülasyonlara da değinen Asbaşkan Sayitoğlu, bu konunun ligin son maçı olan Beşiktaş karşılaşmasına kadar gündemden kaldırılması gerektiğini kaydetti. Trabzonspor Yönetim Kurulu olarak sorunu Trabzonspor'un menfaatleri doğrultusunda hareket ederek çözmeye çalıştıklarına dikkat çeken Asbaşkan Sayitoğlu, "Hoca konusunu tartışmayı bırakmalıyız. Bu oylayın temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp konuşulması ve tartışılması çok yanlış. Bu bize zarar verir. Beşiktaş maçına kadar bu konuyu rafa kaldırmalıyız. Camia olarak, UEFA Kupası hedefine giden yolda kilitlenmeliyiz" dedi. 

Trabzonspor'un vizyonu için Avrupa'da mücadele etmenin önemini vurgulayan Sayitoğlu, yönetim, taraftar ve futbolcularla birlik ve beraberlik içinde Avrupa hedefi doğrultusunda kenetlenip UEFA Kupası'nda yer almak için çalışmaları gerektiğini ifade etti.
.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2006 Çarşamba 13:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?