1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Son maçında yenilgi gördü

Trabzonspor'da 18 Aralık'ta yapılacak seçimli olağanüstü kongre öncesi Atay Aktuğ, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan Ankaraspor maçıyla kulüp başkanı olarak son kez tribündeki yerini alırken, kulüp başkanlığına yenilgiyle ve moralsiz veda etti.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda başkent temsilcisi Ankaraspor karşısında son kez Trabzonspor başkanı olarak tribündeki yerini alan Atay Aktuğ, 728 günlük başkanlık serüveni sonunda taraftarı önünde sahadan şok bir yenilgiyle 3-2 mağlup ayrıldı. Maç sonrası moralsiz ve bitkin görülen Başkan Aktuğ, şeref tribününün lobisinde arkadaşları ile birlikte oturdu.

Geçen sezon ligi 2. sırada bitirerek, Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme maçları oynayan, ancak beklenen başarıyı elde edemeyen Trabzonspor'da, Avrupa'da yaşanan başarısızlık lige de yansıyınca bu sezon kötü bir grafik çizildi.

Atay Aktuğ yönetimi ile 2 sezondur Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde etmesine rağmen kapıdan içeriye bir türlü giremeyen Trabzonspor, Avrupa'da istediği başarıları elde edemedi. Şenol Güneş'in istifasından sonra Vahid Halilhodziç'i işbaşına getiren Trabzonspor yönetimi, kötü gidişata engel olamayınca olağanüstü kongre kararı aldı.

ATAY AKTUĞ, BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE 5 TEKNİK ADAMLA ÇALIŞTI

Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ, görev süresi boyunca teknik direktör konusunda da isabetli kararlar veremedi. Göreve geldiklerinde Turgay Semercioğlu ile yola devam eden ancak alınan kötü sonuçlar sonrası Ziya Doğan'ı takımın başına getiren Atay Aktuğ ve yönetimi söz konusu dönemde ligi 2. sırada bitirdi.

2004-05 sezonunda Ziya Doğan'ın ligin 14. haftasında şok istifasıyla yeni teknik direktör arayışlarına giren Bordo-mavili takımı, gecici bir süre İhsan Derelioğlu çalıştırdı, ardından Şenol Güneş göreve getirildi. Şenol Güneş de üst üste alınan kötü sonuçların ardından görevinden istifa etti.

Atay Aktuğ başkanlığındaki yönetim kurulu, Şenol Güneş'i istifasını kabul ettikten sonra takımın başına Boşnak asıllı Fransız teknik adam Vahid Halilhodziç'i göreve getirdi. 21 Aralık 2003 yılından bu yana 5 teknik direktörle çalışan Atay Aktuğ, teknik direktör konusunda istikrarı sağlayamadı.

Trabzonspor'da 2. kez başkanlık görevine seçilen Atay Aktuğ, 21 Aralık 2003 tarihinde yapılan 51. olağanüstü kongrede Bahri Köse, İskender Önal ve Afacan Yılmaz Ergül ile yarışmış, bin 60 oy alarak seçimin galibi olmuştu.

18-19 Aralık 2004 tarihlerinde yapılan Trabzonspor Olağan Genel Kurulu'nda ise bu kez Osman Abanoz ile yarışan Aktuğ, bin 340 oy alarak 2. kez başkanlığa seçilmişti. 18 Aralık'ta ise Atay Aktuğ Trabzonspor'daki başkanlık görevini bitirerek yerini yeni gelecek yönetim kuruluna bırakacak.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 11:40:00
Güncelleme :12 Aralık 2005 Pazartesi 17:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?