1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Taraftar istifa istedi

Trabzonspor taraftar dernekleri ortak bir basın toplantısı düzenleyerek yönetimin hiç vakit kaybetmeden istifa etmesini istedi. TSYD Trabzon Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Özgür Oral yaptığı açıklamada, daha önce nasıl demokratik bir şekilde şimdiki yönetimin önü açıldıysa, mevcut yönetiminde aynı tutum içerisinde olup kulübün önünü açması gerektiğini savundu.

Oral, Trabzonspor taraftarları olarak her zaman kulübün yanında olduklarını belirterek, "Taraftarlar Derneği, 61 Gençlik, TS'liler Derneği, Genç Farozlular ve Türübün Sultanları Derneği olarak ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz basın toplantısının amacı aylardır Trabzonsporumuzun her geçen gün kötüye gidişinden ve kötü yönetilmesinden dolayı Trabzonspor taraftarının duymuş olduğu rahatsızlık ve bu rahatsızlıktan dolayı içine almış olduğu, bastırdığı ve asla hazmedemediği ezik duyguları kabul edemiyoruz. Sayın Aktuğ ve yönetimi Trabzonspor tarihi boyunca görev almış yönetimler için en şanslısıdır. Sayın Aktuğ'un başkanlığını yapmış olduğu mevcut yönetim görülmemiş biçimde camia içinde birlik ve beraberliği arkasına alan basın tarafından da ilk defa destek verilen, taraftarlarını olumsuz şekilde dışlamasına rağmen taraftarları tarafından asla yalnız bırakılmayan, dünya tarihinde görülmemiş şekilde 30 bin kişinin sokağa dökülerek federasyona karşı yapmış olduğu müthiş bir tepki yürüyüşüyle Trabzonspor camiasının manevi gücünü arkasında hisseden, tarihinde hiç rastlanmamış bir şekilde ekonomik olarak güçlü olan bir yönetim kurulumuzdur. Bu kadar olumlu ve pozitif tablo karşısında Atay Aktuğ ve yönetiminin, yönetimsel basiretsizliğinden dolayı Trabzonspor'u tarihinin en kötü günlerini yaşatma ve kulübün geleceğini karartmaya Trabzonspor taraftarını üzmeye hakları yoktur" dedi.

"Şampiyonlar Ligi fırsatı 2 kez becerisizlikten kaçırılmış Türkiye Süper Ligi tarihinde ilk defa 4 defa üst üste mağlup olarak ligin dibine demir atmakta olan bir takım meydana getirilmiş" diyen Oral, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Borsada müthiş derecede prestij kaybına uğramış. Her gidilen deplasmanda 'Trabzon kümeye, şikeci Trabzon ve şikeci başkan' sloganlarıyla karşı karşıya kalınmasına sebep olunmuştur. Bizce bu kadar kötü bir tablonun ortaya çıkmasında Trabzonspor'un her geçen gün kötüye gitmesinde Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun aralarındaki bozukluk olumsuz bir şekilde federasyona karşı gösterilen yakınlık ve eziklik yöneticilerin ferdi olarak ön plana çıkma uğraşısı ve buna benzer nedenler sebep olmuştur. Artık bu saatten sonra yapılacak ilk şey istifadır. Bizi taraftar olarak başka şeylere teşvik etmesinler."

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 18:11:01
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 19:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?