4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Tekke: Laf değil iş yapalım

Fatih Tekke, Trabzonspor'un yol haritasını çizdi: "Camia ancak Avrupa’ya gidip, Türkiye Kupası’nı alırsak sevinir. Laf değil, iş vaktidir."

Trabzonspor’un kaptanı ve en etkili futbolcularından biri olan Fatih Tekke, Bordo-Mavililer’in bundan sonraki hedefleri ve geleceğe dair projeleri hakkında bilgiler verdi.

İkinci yarıya kötü girmelerine rağmen henüz yakalayabilecekleri bir takım başarılar olduğunu hatırlatan yıldız oyuncu, çok üzdükleri taraftarlarının gönlünü almak için laf değil eylem zamanının geldiğini söyledi.

Bunun da kalan hedefleri ıskalamamaktan geçtiğini belirten Fatih Tekke, “Lig üçüncülüğünü alıp Avrupa gitmek ve Türkiye Kupası’nı kaldırmak zorundayız” dedi.

Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerine de değinen Trabzonspor’un kaptanı, “Bizim tek derdimiz beklenen galibiyet serisini yakalayamamış olmak. Ancak bunun da bir takım sebepleri var. Kadro konusunda yaşanan sıkıntılar herkesin malumu” diye konuştu.

Yeni transferlerin takıma güç kattığını anlatan Fatih Tekke, “Yeniler de doğal olarak bir uyum süreci geçiriyor. Bu ekip ortamına değil, sisteme ve sahadaki işleyişe uyum olarak ön plana çıkıyor. Aşıldığında, çok daha organize ve iyi bir Trabzonspor izlenecektir” açıklamasını yaptı.

Mevcut futbolcuların elinden geleni yaptığını ve gelecek sezon herşeyin bambaşka olacağını da ileri süren deneyimli oyuncu, 2006-2007 döneminin hazırlıklarının camia olarak şimdiden yapıldığını ve şampiyonluk dışındaki bir alternatifin kendilerini tatmin etmeyeceğini bildirdi.

Son günlerde teknik heyetin yeni sezonda yol ayrımına geleceği yönünde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Fatih Tekke şunları söyledi: “Bunlar futbolcuları etkilemez. Bizim görevimiz başımızda kim olursa olsun Trabzonspor’un başarısıdır. Herkes bu bilinçle hareket etmeli.”

KARŞILAŞMA 16.00'DA

Lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmenin yollarını arayan ve mümkün mertebe idman temposunu yüksek tutmak için çaba sarfeden Trabzonspor, bugün bir hazırlık maçıyla çalışmalarına devam edecek. Bordo-Mavililer, saat 16.00’da başlayacak olan karşılaşmada, İkinci Lig B Kategorisi ekiplerinden Giresunspor ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde kozlarını paylaşacak.

JEFFERSON VE LEE ENDİŞELİ

Yönetimin iki yabancıyla daha kadroyu güçlendirme düşüncesinden hareketle transfer temaslarına hız vermesi, sakatlıkları süren kaleci Jefferson ile Lee Yong’u strese soktu. Forvetin yanı sıra bir de sol kanada oyuncu alınması halinde eldeki yabancılardan birinin gönderilmesi kaçınılmaz olurken, bu paralelde gitmesi ağırlıklı isimlerin bu iki futbolcu arasından seçileceği konusu şimdiden gündeme oturdu. Teknik heyet net bir duruş belirlemezken, transferlerin yapılmasının ardından Halilhodziç’in kararını yönetime bildireceği öğrenildi

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 11:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?