4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Trabzon Cim Bom'u devirdi

Trabzonspor, Turkcell Süper Ligi'ndeki ikinci derbi karşılaşmasından da galibiyetle ayrılırken, bu akşam 3-1 mağlup ettiği Galatasaray'a karşı evindeki 10 yıllık galibiyet hasretine son vermeyi de başardı. 

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, maçtan sonra yaptığı açıklamada, lige iyi başlayamadıklarını ve kaybettikleri puanlara üzüldüklerini belirterek, Beşiktaş'tan sonra Galatasaray'ı da yendikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Futbolcularını canla başla yaptıkları mücadeleden ötürü kutlayan Başkan Albayrak, "Bu takım, böyle oynadığı müddetçe başarılı olacaktır. Futbolcularımızı ve taraftarımızı tebrik ediyorum. Bunun devamını bekliyoruz" dedi. 

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat ise, aldığı galibiyet nedeniyle Trabzonspor'u tebrik etti. Gördükleri misafirperverlikten dolayı da teşekkür eden Polat, beklemedikleri bir sonuçla maçtan mağlup ayrıldıklarını ve bunun kendileri için üzücü olduğunu söyledi. Liverpool maçına iyi bir moralle gitmek istediklerini kaydeden Polat, "Bugün daha iyi oynayan ve galibiyeti hak eden Trabzonspor'du. İlk 20 dakikada 2 gol yiyince takımın oyun kurgusu bozuldu. Maç 2-1 olduktan sonra maçın kesinlikle döndürüleceğinden emindim. Galatasaray oyunun inisiyatifini ele geçirmişti. Fakat ikinci yarının başında atılan gol, oyun düzenimizi bozdu. Zaten Trabzonspor'a karşı 3-1'den sonra maçı çevirmek çok da kolay değil. Futbolda bu tür sonuçlar oluyor. Söylenecek bir şey yok" diye konuştu. Polat, maçın hakemi Selçuk Dereli'nin iyi bir maç yönettiğini de ifade etti. 

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Beşiktaş maçından 3 gün önce başına geçtiği takımını sadece televizyondan izleme fırsatı bulduğunu ve fizik gücünü tam olarak bilmediğini söyledi. Beşiktaş maçını özveriyle ve güzel bir futbolla kazandıklarını belirten Doğan, "Daha sonra Osasuna ve Konyaspor maçlarını oynadık. Bugün de Galatasaray'la karşılaştık. Bu maçın Konyaspor maçından daha kolay olacağını düşünüyordum. Çünkü bu maça hazırlanmak için 4 günümüz vardı. Ama alınan galibiyeti çok fazla abartmamak lazım. Çünkü nihayetinde bir maç kazandık. Önemli olan bunu devam ettirmek" diye konuştu.

"RAKİBİMİZ BİZDEN DAHA ÇOK POZİSYONA GİRDİ" 

Galatasaray maçının geride kaldığını vurgulayan Ziya Doğan, "Osasuna karşısında da güzel bir futbolla turu geçmek istiyoruz. Ben, özellikle Jefferson için çok sevindim. Çünkü morali bozuktu, ama Galatasaray'a karşı iyi bir maç ortaya koydu. İyi pozisyonlar çıkardı. Marcelinho da iyi oynadı, ama onun kapasitesinin daha iyi olduğunu biliyorum. Daha güzel maçlar çıkaracak" dedi. 

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets ise, Beşiktaş maçının kadrosunda değişiklik yapmadığını, ancak Trabzonspor'a karşı maçın ilk 20 dakikasında istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını kaydetti. Bunun sonucunda kalelerinde 2 gol gördüklerini dile getiren Gerets, "Ancak ilk yarının son 20 dakikasında istediğimiz oyunu oynamaya başlayınca golü de bulduk ve umutlandık. Maçı dengeleyebileceğimizi düşündüğümüz anda, ikinci yarının başında şanssız bir gol yedik. Rakibimiz bizden daha çok pozisyona girdi. Bu maçta özellikle rakip takımın golcülerine karşı etkili önlem alamadık. Yapılan basit hatalardan dolayı goller yedik ve maalesef sırtımız yere geldi" ifadelerini kaydetti. 

Gerets, Şampiyonlar Ligi'ndeki Liverpool maçıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Trabzonspor forvetlerine karşı çok zorlandık. Ancak 3 gün sonra Liverpool ile karşılaşacağız. Onlar Trabzonspor'dan daha etkili. Onlara karşı etkili önlem almaya çalışacağız. Özellikle Trabzonspor'a yenilmemizde en büyük etkenlerden biri İnamoto'yu orta sahada topla buluşturamamamız oldu. Böylece büyük boşluklar oluştu. Bunu yapabilseydik skor böyle olmazdı" diye konuştu. Eski takımı Galatasaray'a karşı sahaya kaptan olarak çıkan Fatih Akyel, Beşiktaş maçından sonra Galatasaray maçını da kazanmak istediklerini, bunu başararak 3 puan aldıklarını söyledi. 

Sarı-kırmızılılar'a karşı takımının 2 golünü kaydeden Ersen Martin de, "Bu maça çok iyi hazırlanmıştık. Karşılaşmayı kazanacağımızı biliyorduk. Gökdeniz'in güzel futbolu ve asistleriyle maçı kazanmasını bildik. Böyle giderse birçok hasreti sona erdireceğiz" derken, Milli Takım'la ilgili bir soru üzerine bu konunun Fatih Terim'in takdirinde olduğunu ifade etti. Bordo-mavililer'in Brezilyalı futbolcusu Marcelinho ise, içeride Galatasaray'a karşı 10 yıldır maç kazanamadıklarını hatırlatarak, "Bugün gerçekten iyi oynayarak kazandık. Çok mutluyuz. Ben de Trabzonspor'a geldiğimden beri en iyi futbolumu oynadım" dedi. 

Maçın hakemi Selçuk Dereli, maçtan sonra yaptığı açıklamada, yağmurun etkisiyle ağırlaşan sahada futbol adına hırslı ve çekişmeli bir oyun olduğunu söyledi. Maçta zaman zaman itirazların da olduğunu belirten Dereli, "Genelde futbolun içinde itirazlar olabilir, futbolun vermiş olduğu psikoloji ile bunları normal karşılıyoruz. Biz de sahada görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Bu kadar çok kararın verildiği bir karşılaşmada zaman zaman hatalar da olabilir. Futbolcuların şansızlıkları varsa hakemlerin de şansızlıkları olabilir. Genelde çok güzel bir maç olduğunu düşünüyorum. Teknik konularla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Kurallar çerçevesinde biz değerlendirmemizi yaptık. Genelde oyuncuların bana yardımcı olduklarını ise söyleyemem" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2006 Pazar 00:02:36
Güncelleme :24 Eylül 2006 Pazar 10:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
banu IP: 88.226.154.xxx Tarih : 24.09.2006 11:37:50
süper bi maç çıkardı trabzonspor harikaydı kendini buldu sonunda ziya doğanla.. her zman ve her yerde arkanızdayızz beşiktaşı yendik galatasarayıda sıraydı onuda yendik:) sırası gelince feneride yenicez inş herzman böle bi takım olmak dileği ilee sapına kadar trabzonsporluyuz :)