1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Trabzon eski günlerine döndü

Turkcell Süper Ligi'nin 14. haftasında komşusu Çaykur Rizespor yenerek moral bulan Trabzonspor'da sihirli ayaklar eski günlere dönüşün sinyallerini verdi. Bordo-mavili takımda tek eksik ise Gökdeniz Karadeniz kaldı.

Sezona Kıbrıs Rum Kesimi, Anorthosis Famagusta'ya yenilerek Şampiyonlar Ligi'nden elenmenin şoku ile giren Trabzonspor lige iyi başlamasına rağmen bunu ilerleyen haftalara taşıyamadı. Malatyaspor maçı sonrası adı bahis olaylarına karıştığı iddiası ile müsabakalardan 10 ay hak mahrumiyeti cezası alan Gökdeniz Karadeniz, bordo-mavili takıma ikinci şoku yaşattı.

Gaziantepspor maçında ise son dakikada sakatlanan Szymkowiak'ın takımdan ayrı kalması kötü günler için bir başlangıç oldu. İki orta saha oyuncusunun yokluğuna Fatih Tekke'nin de sakatlığı eklenince Trabzonspor için zor günler yaşandı. Vestel Manisaspor maçı sonrası teknik direktör Şenol Güneş'in istifa etmesi de Karadeniz temsilcisini çıkmaza soktu ve kötü gidişata engel olunamadı.

Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un kazandığı 77 puanın 69'sına imza atan Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, Szymkowiak ve İbrahim Yattara, bordo-mavili takımın atmış olduğu 73 golün 60'nı imza attılar. 2004-2005 sezonunda Fatih (31), Gökdeniz (12), Szymkowiak (9) ve İbrahim Yattara (8) gole imza atmıştı. 2005-2005 sezonunun ilk 14. haftasında Trabzonspor Fatih, Gökdeniz ve İbrahim Yattara'nın varlığında rakip kalelere 27 gol gönderirken, kalesinde 10 gol görmüştü.

Bu sezon ise ilk 5. haftada 8 gol atan Trabzonspor, 13. haftaya gelindiğinde Fatih, Gökdeniz, Szymkowiak ve İbrahim Yattara'nın birlikte oynamadığı maçlarda sadece 5 gol atabildi. Kalesinde ise 17 gol gördü. Fatih, Szmykowiak ve İbrahim Yattara'nın oynadığı Çaykur Rizespor maçında rakibini 3-1 mağlup eden bordo-mavili takım 14. hafta sonunda rakiplerine 16 gol atarken, kalesinde ise 20 gol görmüş oldu. Bu sezon Fatih (6), İbrahim Yattara (4) ve Szmykowiak (1) gol atabildi.

Polonyalı oyuncu Szmykowiak, geçtiğimiz sezonun 2. devresinde itibaren takıma katılarak bordo-mavili takımın hücumuna büyük bir katkı sağladı. Bu sezon oynanan karşılaşmalarda ise Trabzonspor 4 oyuncusunu 4 lig karşılaşmasında birlikte oynatabildi.

Bu oyuncuların oynadığı karşılaşmalarda bordo-mavili takım Kayserispor'u 2-1, Konyaspor ile 0-0, Ankaragücü'nü 3-1 mağlup ederken, Malatyaspor ile 1-1 berabere kalarak 2 galibiyet, 2 de beraberlik aldı ve 8 puan topladı. Kendi sahasında en son galibiyetini Gaziantepspor karşı Szymkowiak'ın da oynadığı karşılaşmada elde eden Trabzonspor, bu oyuncunun sakatlanmasının ardından hucumda Gökdeniz'den sonra bir kan kaybı daha yaşadı. Fatih Tekke de sakatlığı nedeni ile Samsunspor, Kayseri Erciyesspor ve Denizlispor karşılaşmalarında forma giyemedi.

Trabzonspor Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, Szymkowiak ve İbrahim Yattara'nın birlikte oynamadığı 8 karşılaşmada yanlızca Denizlispor karşısında galibiyet aldı. Söz konusu dönemde bordo-mavililer 5 mağlubiyet ve 2'de beraberlik aldı . Sivasspor, Vestel Manisaspor, Galatasaray, Samsunspor, Erciyasspor, Denizlispor, Gençlerbirliği ve Diyarbakırspor karşısında 19 puan kaybeden Trabzonspor, Türkiye Kupası maçında da Kayserispor'a 3-0 mağlup oldu.

75 gün sonra Çaykur Rizespor karşısında maça çıkan Polanyalı oyuncu Szymkowiak sahalara galibiyet ile döndü. Gaziantepspor maçının 89. dakikasında girdiği ikili mücadele sonra ayak topuğundan sakatlanan Polonyalı oyuncu, 8. hafta önce acı içinde ayrıldığı Hüseyin Avni Aker Stadyumu'na bu kez mutlu olarak döndü. Maçta İbrahim Yattara ve Fatih Tekke'ye verdiği asistlerle maça damgasını vuran Szmykowiak, Trabzonspor'un hücum gücünde ne kadar etkili olduğunu gösterdi.

Polonyalı oyuncu, bordo-mavili takımın gol yollarında yaşadığı sıkıntıyı çözerken tek eksik Gökdeniz Karadeniz'in takıma ne zaman katılacağı oldu. Tahkim Kurulu'ndan çıkacak olan kararı bekleyen Trabzonspor, yıldız oyuncusunun takıma katılması ile takımdaki eksik taşları yerine oturtmayı planlıyor.

Çaykur Rizespor karşısında sahadan 3-1 galip ayrılan Trabzonspor, eskiye dönüş sinyalleri verirken, 2.5 ay aradan sonra kendi saha ve seyicisi önünde galip gelerek taraftarını biraz olsun rahatlattı. Öte yandan, bordo-mavili takım 10. hafta aradan sonra da kendi sahasında 3 gol birden buldu. Trabzonspor, bu sezon Ankaragücü karşısında 3 gol bulmuştu. Her iki karşılaşmada bordo-mavili takım 3-1 üstünlüğü ile biterken gol pasları Szymkowiak'dan gelmişti.

.
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 14:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?