1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Trabzon moral arıyor

Turkcell Süper Ligi'nin 13. haftasında deplasmanda Diyarbakırspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibi ile 19. randevusuna çıkıyor.

Deplasmanda Diyarbakırspor'a karşı seyircisiz oynayacak olan Trabzonspor rakibiyle bugüne kadar oynadığı 18 lig karşılaşmasında 10 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 4 de beraberlik aldı. 1977-78 sezonunda Trabzonspor'un Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda 1-0'lık üstünlüğü ile başlayan rakabette, Trabzonspor, rakip fileleri 29 kez havalandırırken, kendi kalesinde ise 14 gol gördü. Bordo-mavili takım galibiyetlerin 8'ini kendi evinde elde ederken 2 galibiyeti ise rakip sahada kazandı. Diyarbakırspor ise galibiyetlerinin 3'nü kendi evinde elde ederken, birini de Trabzonspor'un cezası nedeniyle İzmit'te oynanan karşılaşmada 2-0'lık skor ile kazanmıştı.

Yarın 19. kez karşılaşacak olan iki takımdan ev sahibi Diyarbakırspor alt sıralardan kurtulma mücadelesi verirken, sezona şampiyonluk parolası ile başlayan, ancak aldığı üst üste mağlubiyetler sonrası zor günler geçiren Trabzonspor da kriz dönemini atlatmayı hedefliyor. Geçtiğimiz sezon iki takım arasında oynanan karşılaşmalarda Trabzonspor rakibini 4-1 ve 1-0'lık skorlarla mağlup etmişti.

Öte yandan, yarın Diyarbakırspor ile deplasmanda yapacağı maç için özel uçakla Diyarbakır'a giden Trabzonspor kafilesinde 21 futbolcu yer aldı. Kadroda Szmykowiak ve cezalı olan Gökdeniz yer almazken, Güney Koreli oyuncu Lee'nin kafileye Diyarbakır'da katılması bekleniyor. Kulüp Başkanı Atay Aktuğ ve bazı yöneticiler de kafile ile birlikte Diyarbakır'a gitti.

Bordo-mavili takımın Diyarbakırspor karşısına Jefferson, Emrah Eren, Kürşat, Tayfun, Hüseyin, Celaleddin (Volkan), Adem Koçak, Lee Yong, Yattara, Fatih, Mehmet Yılmaz onbiriyle çıkması bekleniyor.



.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 14:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?