4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Trabzon transferde dikkatli

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Zekayi Fırat Dülger, Galatasaraylı futbolcu Hasan Şaş'ın transferinin gündemlerinde olmadığını, ancak böyle yıldız bir oyuncuyu takımda görmek istedeklerini kaydetti.

Gündemdeki konuları değerlendiren Genel Sekreter Zekayi Fırat Dülger, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Hasan Şaş'ın transferinin yönetim kurulunda gündeme gelmediğini belirterek, "Yönetim kurulunda böyle bir transfer gündemimize gelmedi. Ancak Hasan Şaş gibi kaliteli bir oyuncuyu kadromuzda görmek isterim. Onun gibi oyuncuları kadromuzda görmek bizi mutlu eder. Trabzonspor olarak biz de İstanbul'un 3 büyük kulübünden oyuncu alabiliriz, verebiliriz de. Çünkü biz de büyük bir kulübüz. Ancak büyük kulüplerden alacağımız oyuncuların bizim dokumuza ve bünyemize uyması gerekir" diye konuştu.

Yabancı oyuncu transferinde çok dikkatli hareket edeceklerini de kaydeden Dülger, "Yıldız oyuncu almak için yıldız oyuncu almayacağız. Genç ve kaliteli oyunculardan yanayız. Bize 2 sene hizmet edecek, daha sonra da maddi anlamda yararlanabileceğimiz oyuncular üzerinde duruyoruz. Emekli oyuncuları Türkiye'ye getirip de Türk futbolunu çöplük haline getirmenin bir anlamı yok. Bu tür hareket eden kulüpler hata yaptı" ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği maçını mutlaka kazanmak zorunda olduklarını ve istikrar için bunu şart olduğunu belirten Dülger, "Ligde istediğimiz hedefe ulaşmamız için bu maçtan mutlak galibiyetle ayrılmamız gerekiyor. Rakibimizle 6 puanlık bir maç oynayacağız. Bu maçını kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Taraftarımızdan da destek bekliyoruz. Takımlarına sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.

Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'i sezon sonunda göndermek gibi bir düşüncelerinin bulunmadığını belirten Dülger, böylesi oyuncuların kolay yetişmediğini söyledi. Bordo-mavili formayı giyen futbolcuların hepsinin kişiliklerine kefil olduklarını belirten Dülger, "Futbolcularımızın kişisel anlamda kefiliz. Hocamız formayı hak edene veriyor. Yapmış olduğu kadro da bunun göstergesidir. Eğer bir futbolcu yüzde yüz ben Trabzonspor'dan büyüğüm, ben gitmek istiyorum derse böyle bir oyuncuyu barındırmayız. Gitmesi için ne gerekiyorsa yaparız. Yönetim olarak o oyuncuyu tutmayız" şeklinde konuştu. Trabzonspor'da yapılması gereken bir operasyon sözkonusu olursa bunu yapmakta da tereddüt etmeyeceklerinin altını çizen Dülger, kulüp başkanı ve asbaşkanın bu konuda çok tecrübeli olduklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 17:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?