3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Trabzon ve Konya 16. kez

Trabzonspor ile Konyaspor, Turkcell Süper Ligi erteleme maçında yarın 16. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan maçlarda bordo-mavili ekibin üstünlüğü göze çarpıyor.

İki takım arasında 1988-89 sezonunda Konya'da 1-1 berabere sonuçlanan maçla başlayan rekabette Trabzonspor'un rakibine karşı üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 15 karşılaşmada Trabzonspor, 7 galibiyet elde ederken, Konyaspor 3 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 5 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı. Bordo-mavili Karadeniz temsilcisi, bu maçlarda 25 gol atarken, kalesinde 18 gol gördü.

İki takım arasında geçen sezon oynanan karşılaşmalarda ise Trabzonspor, sahasında 4-2'lik skorla sahadan galip ayrılmış, Konya'daki maç ise 1-1 berabere sonuçlanmıştı. Bu sezon ilk yarıda Konya'da oynanan maçta ise gol sesi çıkmamıştı.

Öte yandan, Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic'in yarınki Konyaspor maçına nasıl bir kadroyla çıkacağı merak konusu oldu. Boşnak teknik adam Halilhodzic'in hafta içinde takımla yaptığı görüşmeler sonrasında yarınki maça farklı bir kadroyla çıkacağı öğrenildi. Trabzonspor'un sahaya şu muhtemel onbirle çıkması bekleniyor: "Jefferson, Ufukhan, Stepanov, Fatih Akyel, Celaleddin, Hüseyin, Hasan, Lee, Gökdeniz, Yatara ve Fatih Tekke".

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 15:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?