4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Trabzon'da sıkı yönetim

Trabzonspor Yönetim Kurulu, disiplinsiz tavırlarından dolayı 6 futbolcuya para cezası verdi. Bordo-mavili yönetim; İbrahim Yattara'ya 3 bin, Fatih Akyel, Celaleddin'e ve Lee Young'a 2 bin, Gökdeniz Karadeniz'e bin ve Ferhat Çökmüş'e 500 YTL para cezası vermeyi kararlaştırdı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bugün haftalık basın toplantısını düzenleyen Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, UEFA Kupası katılma mücadelesi içinde Gençlerbirliği deplasmanından da kayıpla ayrılmalarının kendilerini üzdüğünü söyledi. Trabzonspor'un üçüncülük mücadelesi vermesinin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden Kafkas, "Bu yarışta şansımızın azalmasının izah edilecek tarafı yoktur.

Bu bilinçle; yönetim kurulumuz, bu süreyi tespit ve tahlil dönemi olarak değerlendirmektedir. Yaşanan bu süreçte camiamızdan biraz daha sabırlı olmalarını, önümüzdeki senelerde Trabzonspor ağırlığına ve ismine yakışan ekiple mücadele edeceğimizden kimsenin endişe duymamasını istiyoruz. Sezon sonuna kadar beklemekten başka çaremiz yoktur. Ligin kalan haftalarında oynayacağımız müsabakaların sonuçlarının öneminin yanında, önümüzdeki yıl bu yapı içersinde yola kimlerle devam edeceğimiz konusu da sergilenecek performansla doğru orantılı olacaktır. Zamanı geldiğinde yönetim kurulumuz, atılması gereken tüm adımları atacaktır. Trabzonspor önümüzdeki sezona şampiyonluk yolunda mücadele edecek ekiple başlayacaktır" dedi.

Dün akşam yapılan yönetim kurulu toplantısında Kayseri Erciyesspor deplasmanında sergilenen disiplinsiz davranışlarından dolayı 6 oyuncuya teknik heyetin talimatı doğrultusunda iç tüzük gereğince para cezası verdiklerini ifade eden Kafkas, "Buna göre; İbrahim Yattara'ya 3 bin YTL, Fatih Akyel'e, Celaleddin'e ve Lee'ye 2 bin YTL, Gökdeniz Karadeniz'e bin ve Ferhat Çökmüş'e 500 YTL para cezası verilmesi uygun görülmüştür" diye konuştu.

Pazar akşamı yayınlanan Maraton programında Erman Toroğlu'nun Trabzon-Rize dostluğunu baltalamaya yönelik açıklamalar yaptığını ve bu açıklamaları tasvip etmediklerini belirten Kafkas, "Bu tür sözler doğrudan futbolda şiddeti destekleyen yorumlar olarak değerlendirilmelidir. Ülkemizin hassas dönemden geçtiği bu süreçte kentler arası kavgaları körüklemek, kendisini sorumlu gören hiçbir spor adamına yakışmaz. Erman Toroğlu, bu ifadeleri ile Rizeli dostlarımızı töhmet altında bırakmıştır. Bu yorumlarından dolayı kınıyoruz. Sözlerini geri alması gerekmektedir" açıklamasını yaptı.

Kafkas, teknik direktör Vahid Halilhodziç konusunda yönetim kurulu olarak tavırlarını sergilediklerini belirterek, "Yönetim kurulumuz adına başkanımız Nuri Albayrak, tavrımızı iletti. Artık bundan sonra top sayın Halilhodziç'te. Birkaç maç sonra kendisi bize gereken cevabı verecektir. Yönetim kurulu olarak tavrımız istikrardan yanadır. Halilhodziç'in görevi kabul etmemesi halinde, Trabzonspor'un her zaman bir B planı vardır.

Trabzonspor'daki problemleri biliyoruz ve bu problemlerin üzerine gitmek için sezon sonunu beklemek zorundayız. Ortada bir hasta var ise tedavi gerekmektedir. Tedaviden önce de teşhis gereklidir. Yönetim kurulumuz tüm tespitleri yapmıştır. Arızanın nerede olduğu net şekilde bilinmektedir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 17:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?