3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Trabzonspor gücünü gösterdi

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, Futbol Federasyonu seçimlerinde Trabzonspor'un lobisinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdiklerini belirterek, "Ancak Haluk Ulusoy kazandı diye Trabzonspor haksız bir kazancın peşinde olamaz, bunu kimse aklına getirmesin" dedi.

Asbaşkan Sayitoğlu, hafta sonu deplasmanda oynayacakları Kayserispor maçından 3 puanla ayrılarak ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerini Haluk Ulusoy'un kazanmasını değerlendiren Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, "Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde Trabzonspor'un lobisinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdik. Ancak insanların aklına Haluk Ulusoy kazandı diye Trabzonspor'un haksız kazanç peşinde olduğu gelmesin. Trabzonspor'un buradan artı bir menfaatlenme düşüncesinde olduğunu kimse düşünmesin. Sadece biz geçmişte Trabzonspor'un aldığı yaraları almaması için lobi faaliyetlerimiz yaptık ve Sayın Haluk Ulusoy'a destek olduk. Ben Haluk Ulusoy ile 2002-2004 döneminde çalıştım. Lobileri çok iyi biliyorum. Kimlerin grupların başını çektiğini biliyorum. Ferdi bir oy yoktur. Trabzonspor sayın başkanımız Nuri Albayrak ile beraber bu gücünü kullandı. Zaten Ulusoy'un kariyeri ve yeri belliydi. Aday olması da yeterliydi. Sonuç da bu şekilde tecelli etti" diye konuştu.

"Biz Trabzonspor olarak kimsenin hakkına tecavüz edilsin istemiyoruz ama bizim de hakkımıza kimse tecavüz etmesin" diyen Asbaşkan Sayitoğlu, "Türk futbolundaki yarışmalar sahadaki kalsın istiyoruz. Özellikle son 1.5 yıldır Trabzonspor'un Futbol Federasyonu Disiplin Kurulları'nda, Tahkim Kurulları'nda alınan kararlarla sanki çökertilmiş ve bastırılmış bir durumu vardı. Artık bundan sonra net olarak bunları yaşamayacağız. Sahada olumsuzluklar olabilir. Futbol oynandığı sürece bu tür şeyler olabilir. Bunun olmayacağını söylemek gibi bir şansımız yok. Ben inanıyorum ki masa üzerindeki bir yanlışlık bundan sonra Trabzonspor'un aleyhine olmayacak, lehine de olmayacak. Hakkaniyetli kararların verilmesi noktasında biz bunların peşinde olacağız" dedi.

Hafta sonu oynayacakları Kayserispor maçıyla ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirten Asbaşkan Sayitoğlu, "Oyuncu sayısı ve oyuncu kalitesi anlamında istediğimiz performasta değiliz. Ama mevcut arkadaşlarımızın da bu yükü taşıyacaklarından emin olduğumuzdan dolayı ligin ikinci yarısına bu şekilde başlayacağız. İnşallah Kayseri'de istediğimiz sonucu elde ederiz ve ikinci yarıya güzel bir başlangıç yaparız. Göreve geldiğimiz günden itibaren bir toplumsal uzlaşmayı arıyoruz. Trabzonspor'un bütün dinamiklerini hayata geçirme ve lobisini güçlendirme faaliyetlerini sürdürüyoruz. Eski kulüp başkanlarını ve şehrimizin üst düzey yöneticilerini Kayserispor ile oynayacağımız maç için Kayseri'ye davet ettik. Trabzonspor ikinci yarıya hem sahadaki bütünlük, hem tribündeki, hem de lobideki bütünlüğünü sağlayarak başlasın istiyoruz. Çünkü güçlerimizi birleştirebilirsek başarıya gidebiliriz. Bizim düşüncemiz bu, bu düşüncemizi de hayata geçirmek için atılımları yaptık. İnşallah deplasmanda düşündüğümüz 3 puanı alırız ve ikinci yarının ilk startını iyi vermiş oluruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 17:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?