2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Trabzonspor'da tartışma

Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Toplantısı'nın sonunda Kulüp Başkanı Atay Aktuğ ile eski yöneticilerden Mustafa Erdem arasında sözlü tartışma yaşandı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ, toplantının sonunda tekrar söz alarak üyelerin kendisine yönelmiş olduğu soruları cevapladı. İlk olarak Gökdeniz konusuna değinen Başkan Aktuğ, Gökdeniz'i hemen karalamanın yanlış olduğunu belirterek, "Bazı gazetelerde çıkan Gökdeniz, Fenerbahçe'ye imza attığı şeklindeki haberler tamamen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın başının altından çıkmaktadır.

Böyle yapmasının nedeni de onu zamanında bizden alamamasıdır. Ben kimseye Gökdeniz'i yedirmem. Ancak şu anda Aziz Yıldırım istediği gibi bu ülkede at oynatıyor. Ne isterse o oluyor. İstediği oyuncu ceza alıyor, istemediği almıyor. Kimi isterse oynatıyor, istemediğini oynatmıyor. Daha birkaç gün önce beni aradı 'Bu Tahkim Beşiktaş'lı bunu biran önce görevden alalım' dedi. Sonra da Tahkim ile ilgili tüm gelişmeleri hepimiz biliyoruz.

Bunlar siyasi işlerdir. Ben asla bu tip siyasi oyunlar içersinde olmadım, olmayacağım da. Bunu herkes bilsin. Benim hükümetle de, Başbakan ile de hiç kimseyle problemim yok. Hepsiyle diyaloğumuz var. Beklentiler var. Benim siyasi görüşümle insani ilişkilerim birbirine karıştırılmasın. Benim yaşım 60. Bana kimse zarar veremez. Ancak Trabzonspor'a zarar verilebilir. Gökdeniz başkanına yalan söylemiştir.

Bizi aldatmıştır, ama sırf Aziz'e yedirmemek için onu sahipleneceğiz. 2-3 yıl öncede Gökdeniz konusunda tartışmalar oldu. Aziz Yıldırım çıktı 'Ben istedeğim oyuncuyu alırım. Diğer kulüp yetiştirir, ben alırım' dedi. Ama bakın alamadı. Ortada bir büyüklük tartışması vardır. Biz büyüklüğümüzün bilincinde hareket ediyoruz" diye konuştu.

Trabzospor yayın geliri konusunda zarar etmediğini dile getiren Aktuğ, "Böyle birşey yok. Geçen yayın gelirimiz 13 trilyondu. Bu sene ise 15 trilyondur. Federasyonun uyguladığı sisteme 4 kulüp olarak katılmadık. O nedenle para kaybımız söz konusu değildir" diye konuştu.

Yönetimin profosyonel kişilerden oluştuğunu ifade eden Başkan Aktuğ, "Şenol Güneş'e zamanında her türlü yetkiyi verdik. Ancak o yerine getirmedi. Bunun sonucunda da birçok sorunla karşılaştık. O bizim için bir hataydı. Belki de Haziran ayında onunla yollarımızı ayırmamız gerekirdi. Bugün gelinen noktanın temelleri o zaman atılmıştır. Transfere onun yüzünden yönetici karışmıştır. Bu tranfserler hatalıdır. Ama izlenilen politika borsadan gelen parayı çarçur etmek yerine iyi bir şekilde kullanmaktı. Biz gidip Avrupa'dan 10 milyon Euro'dan 3 tane futbolcu da alabilirdik.

O zaman belki büyük takım olabilirdik. Ama asla büyük kulüp olamazdık. Ben paylaşımcı bir başkanım. Asla bencillik yapmam. Tüm kararları ortaklaşa alırız. Tek adamlık modeli eskide kalmıştır. Ben faşist bir diktatör değilim. Benim inadım yok. İstifa etmek benim için kolay olur. Ama ben kulübü bırakarak ihanet edemem. Burada benim istifam çoğunlukla istensin hemen istifamı herkesin gözünün önünde yazar çeker giderim. Kimsenin korkusu olmasın. Ancak burada kişileri değil kulübü düşünmek gerekir. Şu an benim yerimde olmayı kimse istemez. Bu şartlar altında burada durmak yürek ister. Yemin ederim Trabzonspor'u düşünmesem hemen çeker giderim" dedi.

Başkan Atay Aktuğ'un yaptığı açıklamalardan sonra söze giren eski yöneticilerden Mustafa Erdem, "Hala bu kulübün başında durmaya utanmıyormusunuz. Ben bildiklerimi anlatsam buradan dışarı çıkamazsınız. Sizin neler çevirdiğinizi iyi biliyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Atay Aktuğ da Mustafa Erdem'in bu çıkışının ardından Mustafa Erdem'in ceza alması için divana yazı yazacağını söyledi. Aktuğ, "Eğer beni istemiyorsanız bırakırım. Bırakmamamı istemiyorsanız bana destek vermeniz gerekir. Ben koltuk sevdalısı değilim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 22:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?