1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Trabzonspor'da yüzler gülüyor

Turkcell Süper Ligi'nde galibiyet hasretine 75 gün sonra kendi sahasında Çaykur Rizespor maçıyla son veren Trazonspor'da, Fenerbahçe maçı öncesi moraller düzelirken, taraftarı önündeki ilk galibiyetini alan Teknik Direktör Halilhodziç de galibiyeti taraftar ve Kulüp Başkanı Atay Aktuğ'a hediye etti.

Çaykur Rizespor maçını toparlanmak açısından son şans olarak gördüklerini ve bu maçı kazanarak büyük bir baskıdan kurtulduklarını belirten Halilhodziç, "Trabzonspor'un ölü olmadığını göstermek ve toparlanmamız açısından bu maç son şanslarımızdan biriydi. İlk devre iyi bir oyun sergiledik. İkinci devrede ise yediğimiz golün ardından takımın özgüvenini ne kadar yitirdiğini tekrar gördük. Oyuncular çok büyük bir baskı altında oynuyorlar. Bu nedenle sadece oyunun belirli bölümlerinde iyi oynayabiliyoruz. Herşeye rağmen bu galibiyeti hak ettik" dedi.

"Çaykur Rizespor maçını zorlanarak kazanmamız iyi oldu, aksi takdirde iyileştiğimizi düşünebilirdik" diyen Halilhodziç, "Daha çok çalışmamız gerekiyor. Gerçek Trabzonspor'un dönüşü için daha çok çalışmamız gerekecek. Takımın gerçek yüzünü göstermek için 3-4 maçlık bir seri yakalamamız gerekir. Bu galibiyeti taraftara ve Başkan'a hediye etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Uzun bir sakatlık döneminin ardından Çaykur Rizespor maçıyla sahalara dönen Szmykowiak'ın ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu herkese gösterdiğini belirten Halilhodziç, bu oyuncunun tam iyileşmemesine rağmen oynadığı futbol ve verdiği paslarla elde edilen galibiyette önemli bir rol oynadığını dile getirdi.

Halilhodziç, karşılaşmanın ikinci yarısında forma şansı verdiği, ancak gol pozisyonlarında etkili olamayan Mehmet Yılmaz'ın taraftarların olumsuz tezahüratı nedeniyle soyunma odasında ağladığını belirterek, "Bazı oyuncularım çok büyük bir baskı altında oynuyor. Mehmet Yılmaz taraftarın olumsuz tezahüratı nedeniyle soyunma odasında ağladı. Olumsuz tezahürat onu çok etkiledi. Oyuncularımaza destek vermemiz gerekir. Mehmet Yılmaz çok iyi bir insan, fayda sağlamak için çok çalışıyor" şeklinde konuştu.

Bir galibiyet serisi alana kadar takımın stresten kurtulmasının zor olacağının altını çizen Halilhodziç, artık Fenerbahçe maçını düşünmeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 11:11:10
Güncelleme :27 Kasım 2005 Pazar 13:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?