1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Trabzonspor'dan Fener'e kınama

Trabzonspor yönetimi, Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrasında Başkan Atay Aktuğ'un taşlanma görüntülerinin televizyon ekranlarına yansımasına rağmen Fenerbahçeli yöneticilerin kendilerini haklı çıkarmaya çalışmalarına tepki gösterdi.

Trabzonspor Yönetimi, Fenerbahçe TV'de dün gece yayınlanan spor programında Fenerbahçeli yöneticiler Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı'nın taşlama olayı ile ilgili verdikleri demeçlere tepki göstererek kulübün resmi internet sitesine bir açıklama yaptı. Açıklamada iki yöneticinin kendi televizyonlarına verdiği demeçlerle yaşanan olayları çarpıttığı ifade edilerek, "İki yıldır Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda taşlanmamıza rağmen bu olayları hiçbir zaman Fenerbahçe camiasına yansıtmadık.

'Ne pahasına olursa olsun galibiyet bizim olsun' düşüncesinin doğal bir sonucu olan bu anlayış, sadece Kadıköy'de değil tüm Türkiye'de benzer şekilde yaşanılır olmuştur. Kazanma hırsının ulaştığı nokta rakip takımın ilgililerini taşlamaya kadar varmıştır. Türk futbolu daha nice benzer ve vahim olaylara gebedir. Bu olayları asla tüm Fenerbahçe camiasına mal etme niyetinde değiliz. Sayın Uslu ve Sayın Özaydınlı'nın bu konuşmaları kendi camialarına hoş görünmek amacıyla yaptıklarını düşünüyoruz.

Geçen sezon olduğu gibi, bu sezon da Türk futbolseverlerinin gözleri önünde Fenerbahçe'ye hediye edilen puanlar sonrasında, Sayın Nihat Özdemir yanımıza gelerek, yarım saat stadı terk etmememiz konusunda telkinde bulunarak ayrıldı. Bundan 20 dakika sonra polisler dışarısının güvenli olduğunu söyleyerek stattan ayrılabileceğimizi söylediler. Ancak dışarıya çıkışımızda görsel medyanın kamera ışıklarıyla karşılaştığımız anda taşlama başladı.

O anda elbette i hiçbir Fenerbahçeli yönetici yanımızda yoktu. Tekrar içeri girmek zorunda kaldık ve bir süre sonra da stattan ayrıldık. Bahsettiğimiz bu talihsiz ve taraflı beyanatlarla olay, Trabzonspor yönetiminin bir hatası olarak gösterilmekte, kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Türk futbolunun artık bu tür spekülasyonlara tahammülü kalmamıştır. Nedense iki yıldır bu taşlama konusu medyanın gözünden kaçmış, spor kamuoyunun tartışma konusu bile olmamıştır.

Bu açıklamayı gerçeklerin tam olarak anlaşılmasını istediğimiz için yapmayı uygun görürken, futbolumuzda son haftalarda yeniden artmaya başlayan şiddet olaylarına bir kez daha dikkat çekiyor ve tüm kesimleri duyarlı davranmaya davet ediyoruz" denildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 11:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?