1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Trabzonspor'un ilk yarı notu kırık

Bu sezon oynadığı karşılaşmalarda istediği sonuçları elde edemeyen Trabzonspor, Turkcell Süper Ligi'nde ilk yarının tamamlanmasıyla tatile çıkarken, arkasında başarısız bir ilk yarı bıraktı.

Sezona Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde yaptığı maçlarda elenerek başlayan bordo-mavili takım, 2005 yılını Fortis Türkiye Kupası maçında Fatih Karagümrük'ü yenerek galibiyetle tamamladı. Bu sezon oynadığı 21 resmi karşılaşmada 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 de mağlubiyet alan Trabzonspor, attığı 25 gole karşılık kalesinde 31 gol gördü.

Trabzonspor ligde yaptığı karşılaşmalardan ise 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 yenilgiyle ayrılarak ligin ilk yarısını 23 puanla 8. sırada tamamladı. Son 5 sezonun en kötü ilk yarısını yaşayan bordo-mavililer, Fortis Türkiye Kupası ilk maçında Kayserispor'a 3-0 yenildi, Fatih Karagümrük'ü ise 2-1 yenmeyi başardı.

Sezona, Teknik Direktör Şenol Güneş ile başlayan Trabzonspor, ligin 7. haftasında Şenol Güneş'in istifasının ardından takımın başına Vahid Halilhodzic'i getirdi. Gökdeniz Karadeniz'in cezalı olması ve takımın iskeletini oluşturan diğer oyuncuların da sakatlığı nedeniyle bordo-mavililer ligde zor günler geçirdi. Geçen hafta yapılan 54. Olağan Mali Genel Kurul'da ise Kulüp Başkanlığı'na Nuri Albayrak seçildi.

Türkcell Süper Ligi'ni deplasmanda Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'nı da yine deplasmanda Fatih Karagümrük galibiyetleriyle tamamlayan Trabzonspor bu maçın ardından tatile çıktı. 3 Ocak 2006'da Trabzon'da toplanacak bordo-mavililer, 2. yarı hazırlıklarını 6-14 Ocak tarihleri arasında Antalya'da yapılacak kampla sürdürecek.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 11:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?