30
Nisan
2024
Salı
SPOR

Trabzon'un yıldızı Gökdeniz

Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Gökdeniz Karadeniz, bu sezonun ilk yarısında gösterdiği performans ile takımını sırtlayan isimlerin başında gelirken, sahada en uzun süre kalarak bordo-mavili takımın en istikrarlı oyuncusu oldu.

Turkcell Süper Lig'de ilk yarının sona ermesi ile birlikte Trabzonspor oynadığı 17 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 22 puan topladı. Attığı 22 gole karşılık kalesinde de 22 gol gördü. İlk yarıyı 9. sırada tamamlayan Bordo-mavili takımda, bu sezon ortaya koyduğu performans ile takımına hayat veren isim ise, Gökdeniz Karadeniz oldu.

Trabzonspor'un formasını 9 sezondur giyen Milli futbolcu, 2005-2006 sezonu hariç Bordo-mavili takımın en istikrarlı oyuncusu olarak ilk sırada yer aldı. Yıldız oyuncu 2005-2006 sezonunda cezası nedeniyle 15 maçta forma giyebilmişti. Gökdeniz Karadeniz Bordo-mavili forma altında bugüne kadar oynadığı lig maçlarında 63 gole imza attı. Yıldız futbolcu bu sezon 10 golle Fenerbahçe'li Semih ile birlikte gol krallığı yarışında ilk sırada yer aldı.

Bu sezonun ilk yarısında gösterdiği performans ile takımını sırtlayan isimlerin başında gelen Milli oyuncu, bordo-mavili forma ile oynadığı 17 maçın 9'nda gol atma başarısı gösterdi. 10 golle gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan Gökdeniz Karadeniz, Trabzonspor'un bu sezon elde ettiği 22 puanın 17'sinde büyük rolü vardı. 3-2 kaybedilen Beşiktaş maçı hariç Gökdeniz'in gol attığı maçlarda Bordo-mavili takım yenilgi yüzü görmedi. Yıldız oyuncu bu sezonun ilk yarısında bin 520 dakika sahada kalarak

Trabzonspor'un en uzun süreli sahada kalan oyuncusu oldu. Gökdeniz, sezonun ilk yarısında oynanan 17 maçta ilk 11'de sahaya çıkarken, Ankaraspor maçında 80 dakika oyunda kaldı. Diğer maçlarda ise 90 dakika sahada kalma başarısı gösterdi. Umut bin 317, Hüseyin bin 289, Serkan bin 288, Yatara bin 215, Ceyhun bin 91 ve Ayman bin 85 dakika ile Gökdeniz'i takip eden isimler oldu.

Gökdeniz, Bordo-mavili forma altında bugüne kadar 14 teknik adamla çalıştı. Bir oyuncu için bir hayli yüksek olan bu rakam karşısında Gökdeniz, Trabzonspor'da görev yapan teknik adamların güvendiği oyuncuların başında yer aldı. Çalıştığı teknik adamlarla problem yaşamadığı gözlenen Milli oyuncu, Ahmet Suat Özyazıcı, Giray Bulak, Sadi Tekelioğlu, Hans Peter Brıgel, Samet Aybaba, Turgay Semercioğlu, Ziya Doğan, İhsan Derelioğlu, Şenol Güneş, Orhan Çıkrıkçı, Vahid Halilhodziç, Sebastio Lazaroni, Ahmet Özen ve Ersun Yanal ile çalıştı. Gökdeniz, İhsan Derelioğlu, Orhan Çıkrıkçı, Lazaroni ve Ahmet Özen gibi isimlerle isi kısa süreli çalıştı. Milli oyuncu ligde 9 sezonda 236 kez bordo-mavili formayı giyerken sahada 20 bin 409 dakika kaldı.

Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Gökdeniz Karadeniz bu sezonun ilk yarısında attığı goller ve takımına olan katkısı.
Gençlirbirliği Oftaşspor- Trabzonspor : 0-2 Gökdeniz, Umut Bulut
Trabzonspor-Çaykur Rizespor.: 5-1 Umut (2), Ceyhun (2), Gökdeniz
Bursaspor-Trabzonspor: 1-1 Gökdeniz
Vestel Manisaspor-Trabzonspor: 1-1 Gökdeniz
Trabzonspor-Konyaspor: 1-0 Gökdeniz
Trabzonspor - Beşiktaş :2-3 Gökdeniz-Yattara
Trabzonspor-Gaziantepspor..:3-2 Umut, Gökdeniz (2)
Trabzonspor- Büyükşehir Belediyespor:2-1 Gökdeniz (2)

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 12:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?