30
Nisan
2024
Salı
SPOR

TS'nin ilk yarı hedefi tutmadı

Turkcell Süper Ligi'ne şampiyonluk parolasıyla başlayan Trabzonspor'un ilk yarı hedefi tutmadı.

Sezona teknik direktör Ziya Doğan ile başlayan Trabzonspor, ligin ilk haftasında oynanan Sivasspor maçını 1-0 önde götürmesine rağmen son dakikada yaşadığı talihsiz saha olayları nedeniyle 5 maç seyircisiz oynama cezası alırken, hükmen 3-0 mağlup sayıldı. Bu olay sonrası karar vermekte geciken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Trabzonspor'un arası açıldı. Söz konusu maçta mağdur olduğunu ileri süren Trabzonspor, sezona da moralsiz başladı ve Sivasspor maçının etkisinden uzun süre kurtulamadı.

Bordo-mavili takım, seyircisinden yoksun oynadığı maçlarda Çaykur Rizespor'u 5-1, Konyaspor'u 1-0 ve Ankaraspor'u 2-1 mağlup ederken, Ankaragücü ile golsüz berabere kaldı. Beşiktaş maçında ise sahadan 3-2 mağlubiyetle ayrıldı.

Bordo-mavili Karadeniz temsilcisi, ilk yarı hedeflediği 35 puan yerine 22 puanla ilk yarıyı kapadı. Bordo-mavili takım, oynadığı 17 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Trabzonspor, bu maçlarda 22 gol atarken, kalesinde 22 gol gördü. 2007-2008 sezonunun ilk yarısını 9. sırada tamamlayan Trabzonspor, geçen sezondan 3 puan fazla topladı. Karadeniz ekibi, geçen sezonun ilk yarısını ise 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet almıştı. Attığı 20 gole karşılık kalesinde ise 21 gol görmüştü. Geçen sezon 19 puan toplayan Bordo-mavili takım, ilk yarıyı 13. sırda tamamlamıştı.

Bu sezonun ilk yarısında 22 puan toplayan Trabzonspor, zirveyle arasını açtı. Zirveden epeyce uzaklaşan Bordo-mavili takım ile 37 puanlı Sivasspor ve Fenerbahçe arasındaki puan farkı 15'e çıktı. Galatasaray ile 13 olan puan farkı Beşiktaş ile 12 oldu. Ligin ikinci yarısında yeni bir yapılanmayla kadrosunu güçlendirmeyi hedefleyen Trabzonspor'un, yeni hedefi ise ligin ikinci yarısında toplayabildiği kadar puan toplayarak Avrupa Kupaları'na katılmak.

Trabzonspor'da alışılagelmiş teknik adam değişikliği 2007-2008 sezonunun ilk yarısında da yaşandı. Beşiktaş maçını 3-2 kaybeden Trabzonspor'da Ziya Doğan bu maçın ardından görevinden istifa ederken, yerine Ersun Yanal getirildi. Ligin ilk yarısında Ziya Doğan yönetimindeki Trabzonspor 9 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 13 puan toplarken, Yanal döneminde 7 maçta 3 galibiyet, 4 mağlubiyet alarak 9 puan topladı. Bordo-mavili takım, Kayserispor ile oynadığı maça ise PAF takımı antrenörü Ahmet Özen yönetiminde çıkarken, bu maçtan da sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

DERBİLERDE YÜZLER GÜLMEDİ
Bordo-mavili Karadeniz temsilcisi, ligin ilk yarısında oynadığı derbilerde yüzü gülmedi. 3-2 kaybedilen Beşiktaş maçı sonrası Ziya Doğan istifa ederken, Ersun Yanal yönetiminde çıkılan Galatasaray ve Fenerbahçe maçında Trabzonspor sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Galatasaray'a 1-0 ve Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup olan Trabzonspor, 3 büyük takım karşısında 9 puan kaybetti ve ezeli rakipleri karşısında puan almayı başaramadı.

Trabzonspor, bu sezon kendi evinde oynadığı karşılaşmalarda daha başarılı oldu. Trabzonspor, ligin ilk yarısında sadece 1 deplasman maçından galibiyetle ayrıldı. Bordo-mavili Karadeniz temsilcisi, ligin ikinci haftasında Gençlerbirliği Oftaşspor'u 2-0 yenerek tek deplasman galibiyetini aldı. Bordo-mavililer, söz konusu dönemden beri dış sahada yüzü gülmedi. 8 deplasman maçında 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 6 puan toplayabildi. Bordo-mavili takım, iç sahada ise oynadığı 9 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 16 puan topladı.

Trabzonspor, sezon başında Musampa ve Ersen Martin krizleri yaşadı. Gençlerbirliği maçı sonrası ise Risp izinsiz olarak takımdan ayrıldı. Büyük umutlarla transfer edilen Musampa, Ziya Doğan tarafından şans bulamayınca çareyi takımdan ayrılmakta buldu. İspanya'nın Recreativo Huelva kulübüne verilen, ancak tekrar geri alınmak istenen Ersen Martin, İspanya kulübünde oynamak isteyince FIFA oyuncuyu Huelva kulübüne verdi. Bordo-mavili kulüp, oyuncunun parasını almakta ise problem yaşıyor. Ziya Doğan döneminde transfer edilen Risp ise ülkesine döndü. Kadroya yer bulamayan Risp alacaklarını tahsil edemediğini gerekçe göstererek izinsiz olarak İsveç'e geri döndü.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 13:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?