3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Vali'den Trabzonspor'a 'geçmiş olsun' ziyareti

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, devlet olarak kurşunlama olayının üzerine kararlılıkla gittiklerini belirterek, "Devlet bu işi yapanlardan hesabını soracaktır. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır" dedi.

Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri ile Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, bugün akşam saatlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne gelerek, Başkan Nuri Albayrak ve yönetim kurulu üyelerine 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyarette basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Yavuzdemir, kurşunlama olayını gerçekleştiren şahısların aranmasının sürdüğünü söyledi. Kültürde, sporda, ticarette, turizmde Trabzon'un adını duyurmayı arzu ettiklerini kaydeden Vali Yavuzdemir, "Ancak istemediğimiz bazı olaylar cereyan etti. Trabzonspor gibi güzide bir kulübümüzün iki güzide milli futbolcusunun araçlarına ve işyerlerine karşı işlenen kurşunlama olayını nefretle kınıyoruz. Devlet olarak kararlı bir şekilde olayın üzerine gidiyoruz. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır. Devletin ve Allah'ın adaletinden kurtuluş yoktur. Devlet bu işi yapanlardan hesabını soracaktır. Biz ilimizin huzur ve güvenini sağlamak için üzerimize düşen görevi yasaların bize verdiği yetkiler çerçevesince sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Olayı gören vatandaşların bildiklerini güvenlik güçleri ile paylaşmasını isteyen Vali Yavuzdemir, "Modern toplumlarda, Avrupa ülkelerinde yaşayan insanlar gördüğünü mutlaka güvenlik makamlarına iletir. Biz buna ülkemizde ispiyonculuk diyoruz malesef. Ama gördüğümüzü, bildiğimizi söylememiz lazım. Olayın tanığı olan kimse kesinlikle savcıya, polise, jandarmaya veya valiye bilgi vermeli. Biz bize bilgi verecek vatandaşın kesinlikle deşifre olmasını istemeyiz. Bu kanunsuzluğu yapanlar, en kısa zamanda adalete teslim edilecektir. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 22:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?