4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Yattara Apoel'i bekliyor

Trabzonspor'un Gineli yıldızı İbrahim Yattara, Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoel ile oynayacakları UEFA Kupası ön eleme maçını iple çekiyor. 

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında yine aynı ülkenin takımı olan Anorthosis Famagusta maçında gördüğü kırmızı kart ile büyük tepki toplayan Yattara, bu maçta oynayacağı futbolla kendini affettirmek istiyor. 

Geçen sezon oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Anorthosis Famagusta maçının 45 dakikasında kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bırakan İbrahim Yattara, gördüğü kart sonrası büyük tepkilere maruz kalmıştı. Deplasmanda 3-1 kaybedilen maç sonrası Trabzon'da Bordo-mavili takımın rakibini 1-0'lık skor ile yenmesi bile tur atlamaya yetmemişti. 3-1'lik maç sonrası dönemin Kulüp Başkanı Atay Aktuğ'un büyük tepkisini alan ve satış listesine konulması bile düşünülen Yattara, adeta hain ilan edilmişti. Yönetim kurulunun ceza kestiği Yattara için Aktuğ, "Yattara Kıbrıs maçının hesabını verecek" şeklinde ifadeler kullanmıştı. 

Söz konusu dönemden bugüne kadar gelinen süreçte Yattara, geçen sezon oynanan ve Trabzonspor'un elendiği Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımı olan Anorthosis Famagusta maçı sonrası büyük bir üzüntü yaşamıştı. O maçı unutturmak isteyen Gineli oyuncuya fırsat doğdu. Kayserispor maçı öncesi yapılan idmanlarda yedek takımla oynatılması nedeniyle morali bozuk olan Yattara, Kayserispor maçında kendini ilk 11'de görmeyince adeta yıkılmıştı. Ancak UEFA Kupası ön eleme maçında Trabzonspor'un Rum kesimi takımı Apoel ile oynayacak olması İbrahim Yattara'yı ateşlendirdi. 

Trabzon'da olmaktan ve Trabzonspor'da oynamaktan mutlu olduğunu belirten Gineli yıldız Yattara, "Geçtiğimiz sezon oynadığımız Anorthosis Famagusta maçında gördüğüm kırmızı karttan dolayı çok eleştiri aldım. Futbolda yükselirsiniz, bazen de performansınızda düşüş olur. Ben o dönemde o durumdaydım. Bütün takım olarak o maç sonrası adeta şok olduk. İstemediğimiz bir sonuçla sahadan ayrıldık. Allah bizim gol atmamızı istemedi. Ama şu anda her şey yolunda Apoel maçı geçtiğimiz sezonki gibi olmayacak. Çok daha dikkatliyiz ve rakibimizi küçümsemiyoruz. Çok güçlü bir takım ile oynayacağımızı biliyoruz. Bu maçta ben de iyi oynayıp gol atmak istiyorum. Geçen sezon yaşadıklarımızı taraftarımız da ben de unutmak istiyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 10:16:03
Güncelleme :13 Ağustos 2006 Pazar 17:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?