3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Ereğli'de Çanakkale sergisi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, kurtuluş mücadelesinin verildiği Çanakkale destanında kullanılan malzemelerin sergilendiği Sebdülbahir Çanakkale müzesi açıldı.

Tarihte önemli izler bırakan Çanakkale Savaşı'nda kullanılan top, tüfek, tabanca, mermi ve kovanlar ile savaşta kullanılan gerçek giysilerin, asker mektupları ve resimlerinin yer aldığı "Sebdülbahir Çanakkale" müzesi Ereğli Atatürk Kültür Merkezinde sergilenmeye başladı.

Müzenin açılışına Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Cumhuriyet Başsavcısı Altan Ünlü, İlçe Emniyet Müdür Hakan Yılmaz, ilçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Serdar Arar, Karadeniz Bölge Komutanlığından Dnz. Kıdemli Albay Müfit Tosyalı ve Müze Sahibi Ahmet Uslu, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Murat Sesli, gerçek bir tarihi, destanı ve kahramanlık öyküsünü halkın ayağına getirdiklerini belirterek, "Milleti millet yapan, bizi birbirimize bağlayan değer ve kültürümüzün halkımız tarafından bilinmesini sağlamak düşüncesi ile Çanakkale müzesini bölgemize, halkımızın ayağına getirdik. Şüphesiz her milletin tarihinde önemli olaylar vardır. Bizim de Çanakkale'den alınacak çok dersimiz var" dedi.

Kaymakam Osman Ekşi de bu sergi ile Çanakkale zaferini yaşama ve anma fırsatı bulduklarını anlatarak, "Çanakkale ülkenin kurtulması adına atılan ilk doğru adımdır. Çanakkale Atatürk'ün dünya ile tanıştığı bir savaştır. Çanakkale'yi unutmayacağız. Vatan, Millet, Bayrak başımızın üstendedir" dedi.

Belediye Başkanı Murat Sesli, tarihçi, Çanakkale araştırmacısı ve müze sahibi Ahmet Uslu'ya bir plaket verdi. Ereğli Müftüsü Osman Aydın'ın Çanakkale Şehitleri adına okuduğu dualardan sonra 27 Ocak tarihine kadar açık kalacak olan Seddülbahir Savaş Müzesi halkın ziyaretine açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 16:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?