4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Kütüphaneler için kampanya

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından ülke çapında kütüphanelerin fiziksel durumlarının iyileştirilmesi, okuma alışkanlığının geliştirilmesi, kişi kurum ve kuruluşların kütüphane kurmasını teşvik amacıyla başlatılan kampanya, Zonguldak'ta da düzenlenen toplantıyla başladı. 

Zonguldak Vali Yardımcısı Ümit Kayacan başkanlığında Valilik'te yapılan toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, İl Özel İdare Müdürü Rıza Cici, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Sezgin, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Kent Konseyi, Gelik ve Kozlu Belde belediyeleri ile Zonguldak Belediyesi'nden temsilciler, çok sayıda okuldan öğretmen, sivil toplum kuruluşları ve dernek yöneticileri katıldı. Vali Yardımcısı Kayacan, "İster bir kitap, ister bir raf, ister onarın, ister donatın" sloganıyla başlatılan kampanyanın amacının ülke genelinde kütüphanelerin fiziksel durumlarının iyileştirilmesi, okuma alışkanlığını geliştirmek, kişi kuruluş ve kurumların kütüphane kurmasını teşvik etmek olduğunu söyledi. 

Kayacan, işadamları sponsorluğunda kitap odaları, raf ve köşelerin oluşturulması konusunda fikir ve önerileri alırken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap da, Zonguldak Adliyesi'nin yanında bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait binanın kütüphane yapılmasını istedi. 

Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Sezgin ise, özellikle köy okullarında kampanya çerçevesinde okuma odalarının oluşturulması gerektiğini söyledi. Okuma odalarının yanı sıra kütüphane yapımı için de gereken desteği verebileceklerini kaydeden Çetin, "Özellikle köy okulları başta olmak üzere tüm okullar ve resmi kurumlarda kitap ve gazete okuma oda, köşe ve bölümleri oluşturulması gerekiyor. Bu anlamda üzerimize düşen görevi yapmaya, kamuoyu oluşturulmasında destek vermeye hazırız. Hepimiz için önemli olan, bizlerin yarınları, geleceği olan çocuklarımızın kültür ve eğitim seviyelerini artırmaktır. Bunun da kitap, gazete okuma alışkanlığı kazandırmakla olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 14:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?