5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Öğretmenin 2 Milyon Dolarlık Yarışma Projesi

Televizyonlarda yayınlanabilecek formatta hazırladığı yarışma programı projesinin tescilini de aldığını belirten Yayla İlköğretim Okulu öğretmeni Sabri Ayaz, 30 bin dolarlık maliyeti olacak projenin, 2 milyon dolarlık getirisi olabileceğini söyledi. Biri yerli, diğerleri yabancı yapım olan mevcut yarışma programlarının popülerliğini yitirmesi ve zekaya yönelik herkese hitap eden yarışmalar olmaması nedeniyle böyle bir yarışma programı projesini tasarladığını anlatan Sabri Ayaz, "Buzgame, 2 milyon dolarlık getirisi, 30 bin dolarlık hazırlık gideri olan, zekaya yönelik, aynı zamanda eğlenceli 70 dakikalık bir yarışma projesidir. Format açısından dünya ve Türk televizyonlarında ilk olabilecek niteliktedir. 1.5 yılda televizyonlarda yayınlanabilecek bir yarışma programı haline getirerek, projeyi tamamladım. Her bölümde ve yarışmada 2 ayrı yarışmacının katılabildiği yarışma, istenildiği takdirde evlere kadar interaktif bir şekilde girebiliyor. Yediden yetmişe ailece rahatlıkla herkesin izleyebileceği ve katılabileceği bir program" diye konuştu.
Bir yabancı kanal, 2 yerli prodüktör ve 4 yerli televizyon kanalından teklif aldığını belirten Ayaz, "Bir yabancı kanal, 2 prodüktör ve 2 kanalla görüşmelerimiz sürüyor. Yabancı kanalların teklifi olmasına rağmen, yerli televizyon ve prodüksiyon şirketlerinin sahiplenmesini bekliyorum. Kültür Bakanlığı’nın da TRT işbirliği ile projeyi desteklemesini umut ediyorum. Yerli bir yapım olacağından, bu yarışma programı, Kültür Bakanlığı eliyle prodüksiyonlanıp yabancı kanallara servis edilerek, ülke tanıtımına da katkı sağlayacaktır. Bu nedenle en büyük hedefim, Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle programın yurt dışında yayınlanmasıdır. Bu noktada Bakanlık yetkililerin davetlerine hazırım" diyerek projeye destek verilmesini istedi.
Yarışma programı ile ilgilenenlerin 0505-224 93 47 numaralı telefondan kendisi ile irtibat sağlayabileceğini söyleyen öğretmen Ayaz, uluslararası format casusluğunu önlemek adına, bölge milletvekillerinin desteğini beklediğini kaydetti.
İsmet YALILI
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2004 Cumartesi 23:01:41
Güncelleme :10 Ekim 2004 Pazar 01:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?