4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Türkiye'nin ilk maden müzesi

Kültür Tabiat Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, Zonguldak'ta incelemelerde bulundu. Düzgün, müzeleri, mezarlıklar gibi sadece ziyaret edilen yerler olmaktan çıkarmayı düşündüklerini söyledi.

Kültür Tabiat Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, Vali Yavuz Erkmen ve diğer yetkililerle birlikte incelemelerde bulundu. Zonguldak'ta Maden Müzesi kurulmasının düşünüldüğü Üzülmez Eğitim Ocağı'nı gezen Düzgün, daha sonra şehir merkezinde bulunan Güzel Sanatlar Galerisi'ni ziyaret etti.

Çaycuma İlçesi'nin Filyos Beldesi'nde bulunan kale ve antik tiyatro onarımıyla ilgili çalışmaları da yerinde gören Düzlü, müzeleri mezarlık gibi ziyaret edilebilen değil, alışverişlerin yapıldığı büyük merkezler haline dönüştüreceklerini söyledi. Düzgün, "Maden müzesi çalışmalarına 2006 yılında start vermeyi amaçlıyoruz. Buranın dünyanın en iyi maden müzesi olacağına inanıyorum. Dünyada müzeler gezilecek değil alışverişlerin yapıldığı büyük merkezler haline dönüştürülüyor.

Biz de müzeleri hediyelik eşya satış mağazalarının, kafeteryaların olduğu, çocuklarımızın dokunarak, eğlenerek öğrenebilecekleri eğitim mekanları haline getirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 20:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?