1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Alaplı'ya mesire yeri

Zonguldak'ta bulunan mesire alanlarının 4.'sü Alaplı İlçesi'ne kuruluyor. 

Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu, Devrek İlçesi Bostandüzü, Göldağı ve Çayköy Milli Egemenlik mesire alanlarından sonra 90 bin YTL masrafla Alaplı İlçesi İncivez Çamlığı'na mesire yeri yapıldığını söyledi. Alaplı İlçesi'nde İncivez Çamlığı mevkiinde yer alan B tipi ve 8 hektarlık sahanın yatırım programına dahil edildiğini belirten Ulu, geçen yıl çevresine yapılan beton direklerle korunmaya alınan alana 2 adet kamelya, 1 adet giriş kontrol ünitesi ve 50 adet piknik masası yapıldığını bildirdi. 

Mesire yerinin yatırım programına alınması ile bölgede yol yapım çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen Ulu, "Mesira alanına kontrol binası, büfe binası, araç ve patika yollar, 40 adet piknik ocağı, ocak taşı ve kuru duvarlar, çeşmeler, otopark, kemelyalar ile çocuk ünitesi yapılıyor. Yıl sonuna kadar çalışmaları tamamlayıp, mesire alanını 2007'nin yıl başında vatandaşlarımızın hizmetine açmayı planlıyoruz" dedi. 

Ulu ayrıca, Çaycuma-Perşembe karayolu üzerinde ve Ereğli Soğanlı mevkiilerinde de birer adet mesire yeri yapmayı planladıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 14:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?