23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Fidan dikmeda yarıştılar

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "15 milyon aileye, 15 milyon fidan" kampanyası kapsamında Zonguldak Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce il merkezinde 4 bin 500, il genelinde ise 30 bin fidan dağıtıldı.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "15 milyon aileye, 15 milyon fidan" kampanyası kapsamında Zonguldak Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince İl merkezinde 4 bin 500 İl genelinde ise 30 bin fidan adet fidan dağıtıldı. Şehitler anıtı önünde yapılan fidan dağıtımına Vali Yavuz Erkmen, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu, yaptığı açıklamada, "Ülkemizde ve dünyada erozyonların gittikçe artması bizi endişelendirmektedir. Bu gidişe dur demenin zamanı gelmiş ve hatta geçmektedir. Dünyamızda uluslararası sözleşmelerle bir takım tedbirler alınmakta, toplumların bilinci de artmaktadır. Bu düşünce ile Çevre ve Orman Bakanlığımız ülke genelinde '15 milyon aileye, 15 milyon fidan' kampanyası başlatmıştır. Bugün burada daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için fidan dağıtımını gerçekleştireceğiz. Halkımıza yeni yıla girerken değişik bir faaliyet uygulanacak ve çocuklarımıza da bu yönde önemli mesajlar verilecektir. Bu kampanya sonucunda yorgun dünyamıza karşı sorumluluklarını yerine getiren aileler daha güler yüzlü ve mutlu bir şekilde yeni yıla girecekler" diye konuştu.
Vali Yavuz Erkmen ise, "Fidan dikiminde biz herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Bu fidanların kesinlikle dikilmesini istiyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 17:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?