23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Diğer üreticilere örnek olacaklar

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde, organik ürün yetiştiricileri tarafından birlik kuruldu.

Alaplı İlçesi'nde, Organik Ürün Yetiştiricileri 21 üye ile "Organik Ürün Yetiştiricileri Birliği"ni kurdu. Birliğin bakanlıktan onay aldıktan sonra tüzel kişiliğe kavuşacağı bildirildi. Alaplı Belediyesi Sosyal Tesislerinde birliğin kuruş protokolünü imzalayan birlik üyeleri, ülkede bir ilke imza attıklarını belirttiler. Alaplı Kaymakamı Celalettin Cantürk de, Organik Ürün Yetiştiricileri Birliğinin kurulması ile ülkede bir ilkin gerçekleşeceğini ve ilçede organik tarımın daha yaygın hale geleceğini söyledi.

Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu ise, ilçenin ilklere imza attığına değinerek, "Daha önceki organik ürün yetiştirme yarışmalarında ilçedeki üreticilerimiz ülke genelinde birinci geldiler. Birliğin kurulması ile birlikte ilçede organik tarım alanında önemli gelişmeler yaşanacaktır" dedi.

Toplantıda Organik Ürün Yetiştiriciliği Birliği Başkanlığına seçilen Bölücek köyü Muhtarı Mehmet Oktay, 2002 yılından bu yana faaliyet gösterdikleri organik tarım sektöründe birlik kurarak son adımı attıklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 15:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?