18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Öğrenciler sıkıntılarını anlattı

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde "Yüksek Okul Öğrencilerinin Sorunları" konulu panelde öğrenciler dertlerini anlattı, protokol üyeleri de cevapladı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Alaplı Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda yapılan ve Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Zekai Güner'in yönettiği panele konuşmacı olarak Alaplı Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Hasan Keleş, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Öztürk, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Çam, Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası İkinci Başkanı Cihat Çevik katıldı.

Panelistlerin ön konuşma yaptıkları panelin soru-cevap bölümünde öğrenciler yönelttikleri sorularla yaşadıkları sorunları dile getirdi. Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Zekai Güner, okulla ilgili bilgiler verdi. Güner, okulda gece ve gündüz 14 teknik program, 6 iktisadi program bulunduğunu belirterek, 2 bin 539 mevcutlu okulun öğrencilerinin yüzde 74'ünün erkeklerden, yüzde 26'sının da kız öğrencilerden oluştuğunu bildirdi.

Öğrencilerin sorunlarını ve isteklerini doğrudan ilçenin yetkilileriyle paylaşabilmeleri amacıyla bu paneli düzenlediklerini vurgulayan Güner, katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Panelde konuşan ve öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Alaplı Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu ise, belediye olarak okula her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydederek, "Öğrencilerimizin bireysel taleplerine de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi. Çaturoğlu, "Bizim belediye olarak burs uygulamamız var; fakat bunu yeterince yaygınlaştıramıyoruz. Bursun yaygınlaşması için çalışma yaparız; ama takdir edersiniz ki, bunu 2 bin 500 kişiye ulaştıramayız. Sokak aydınlatmalarını tam olarak sağlamak için elektrik kurumuyla çalışmamız lazım. Başıboş köpeklerle ilgili şikayetlerinize gelince. Gönül arzu ediyor ki, modern bir köpek bakım evi yapalım. İnsanların da barınma ihtiyacının bulunduğu günümüzde her ne olursa olsun, bu sorunu da bir şekilde halletmemiz gerekiyor" diye konuştu.

İlçe Emniyet Müdür Vekili Hasan Keleş de, öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde eğitim ve öğretimine devam edebilmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerinin altını çizerek, "Biz sizlerin yanınızdayız. Güvenliğiniz için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Ben bizzat kendim akşam öğrencilerin dağılımından sonra çevreyi kontrol ediyorum. Okul idaresiyle sürekli diyalog halindeyiz. Bu diyaloglar doğrultusunda gerekenleri yapıyoruz. Ayrıca okulla ilgili görevli bir ekibimiz var. Okulla ilişkisi olmayıp da okul çevresinde olanları da kontrol ediyoruz. 155'i gece-gündüz kullanarak bize şikayetlerinizi bildirin. Mutlaka hassasiyet göstereceğiz" dedi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Öztürk, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Çam ve Esnaf Sanatkarlar Odası İkinci Başkanı Cihat Çevik de öğrencilerin isteklerini cevaplayarak yapılması gerekenleri anlattı. Panele, Kaymakam Celalettin Cantürk ve Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Hasan Şahin de dinleyici olarak katıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 15:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?