18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

TOKİ'den 'ev'lendirme atağı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde yapımı planlanan 400 adet konut için Okçular Köyü merası içinde kalan 56 dönümlük arsa uygun bulundu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Alaplı Kaymakamı Celalettin Cantürk, TOKİ Uzmanları Muharrem Okutan ve Hüseyin Almalı, Belediye Başkan Vekili Ali Eren, Belediye Fen İşleri Müdürü Hamza Demir ve belediye görevlileri, İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Yaman ve Ayhan Akman, Belediye Meclisi Üyeleri Hasan Şimşek ve Mustafa Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Ersöz ve bazı yönetim kurulu üyeleri, toplu konut alanı olarak düşünülen Okçular Köyü merasında incelemelerde bulundu.

TOKİ Uzmanı Muharrem Okutan, konut sahibi olamayanları konut sahibi yapmak amacıyla Toplu Konut İdaresi tarafından başlatılan bir çalışma ile Türkiye genelinde olduğu gibi Alaplı'da da toplu konutlar yapılacağını belirterek, inceleme yaptıkları Okçular Köyü merası alanını toplu konut yapmaya uygun bulduklarını söyledi.

Söz konusu yerin köy merası olarak kayıtlı olmasından dolayı mera vasfından çıkarılarak Hazine adına tescil edilmesi gerektiğini belirten Okutan, "Bu işlemin ardından bu yerin Hazine adına devri istenecek. Konutların 55-60 milyar lira civarında bir bedeli olacak ve konut sahibi olmayanlara üç kademeli bir ödeme planı sunulacak. Toplam bedelin yüzde 10 peşin ödemesine 8 yıl vade, yüzde 15 peşin ödemesine 9 yıl vade, yüzde 20 peşin ödemesine de 10 yıl geri ödeme vadesi konulacak. Ödemeler yıllık TEFE ve TÜFE oranlarında artacak. Konut sahibi olmayanlara bu imkan sunulacak ve başvuracak olanların üzerinde tapulu mülkü olmayacak. Ayrıca Alaplılı olup da dışarıda olanlar da bu imkandan yararlanabilecek" dedi.

Arsanın mera olmasından dolayı ihale sürecinin 2-3 ay gecikebileceğini belirten TOKİ Uzmanı Okutan, "İhale yapıldıktan sonra konutlar 400 gün içinde bitirilerek teslim edilecek" diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da, Türkiye genelinde 500 bin konut yapımı planlandığını ve bunlardan bir kısmının tamamlandığını belirterek, "Konut sahibi olamayanlara yönelik olarak sunulan bu imkandan yararlanacak vatandaşlarımız kira öder gibi aylık taksit ödeyerek ev sahibi olabilecekler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 11:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?