16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Başarılı öğrencilere yardım

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Kaymakamı Musa Işın, son iki yıldır üniversite sınavını kazanan 225 öğrenciye toplam 45 bin YTL'lik yardımda bulunduklarını söyledi. 

Çaycuma Kaymakamı Musa Işın, her yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini ifade etti. Işın, son iki yılda üniversite sınavında başarılı olan 225 öğrenciye 200'er YTL olmak üzere toplam 45 bin YTL'lik yardım yaptıklarını söyledi. Işın, bu yıl Anadolu Liselerine kayıt yaptıran tüm öğrencilere de 100'er YTL'lik para desteğinde bulunduklarını ifade etti. 

Öğrencilerin daha çok çalışmasını teşvik etmek amacıyla bu tür uygulamalarda bulunduklarını söyleyen Çaycuma Kaymakamı Musa Işın, "İlçedeki eğitim seviyesinin yükselmesi, bir çok alanda olumlu etki yapar. Eğitime elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. Başarılı öğrencileri ödüllendirerek, diğer öğrencileri de eğitim yarışına katmayı ve bu yönde motive etmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda destek veren sivil toplum örgütleri oldu. Ama bunun yeterli olmadığını görüyoruz. Tüm iş adamlarımızı, sanayicileri, kurum ve kuruluşları, öğrencilere burs veya maddi yardımda bulunmaya davet ediyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 18:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?