16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

İsmet Akyol, Hükümet'i çözüm üretmeye çağırdı

Türkiye'deki eğitim sorunlarının arttığını iddia eden Çaycuma Eğitim Sen Temsilcisi İsmet Akyol, hükümeti çözüm üretmeye çağırdı. Çaycuma Eğitim Sen Başkanı İsmet Akyol, Çaycuma Öğretmen Evi önünde basın açıklaması yaptı. Katılımcıların sık sık "Hükümet Şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde sloganların atıldığı eylemde Akyol, sıkıntıların çözülmesi talebinde bulundu. Y

eni bir eğitim-öğretim yılı daha başladığını ve okulların açılmasıyla birlikte sorunlar yine arka arkaya geldiğini ifade eden Akyol, "Okulların teknik altyapı yetersizlikleri, devlet okullarında velilerden talep edilen yüksek düzeyde bağış miktarları, öğretmen açıkları ve eksiklikleri gibi sorunlar, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da eğitim sistemimizi tehdit ediyor. Her şeyden öte, eğitim sistemimiz giderek toplumdaki eşitsizliklerin tüm açıklığıyla görünür hale geldiği bir yapıya dönüştürülüyor" dedi. 

İsmet Akyol, şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde DİE'nin gerçekleştirmiş olduğu Tüketim Harcamaları araştırması da bu durumu gözler önüne seriyor. Bu araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye'de en zengin kesimle en yoksul kesim arasındaki tüketim harcamaları farkının zirveye çıktığı yer, eğitim harcamaları alanı. En yoksul kesimle, en zengin kesimin günlük eğitim harcamaları arasındaki fark neredeyse 150 kat. Eğitimdeki eşitsizliklerin giderek arttığı bir ortamda, hükümet yetkililerinin ve Sayın Milli Eğitim Bakanı'nın eğitimin sorunlarının giderek çözüldüğü, sessiz bir devrim gerçekleştirildiği yönündeki açıklamaları ise göz boyamaktan öte gitmiyor."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 17:17:24
Güncelleme :15 Eylül 2005 Perşembe 10:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?