16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapılacak

Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, yeni eğitim öğretim yılında bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapacaklarını belirtti.

Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, öğrencilere kırtasiye yardımının yanında, okullara 100 adet Türk bayrağı hediye edeceklerini kaydetti.

Çiloğlu, "Ekonomik zorluğun hayatın tüm yönlerinde olduğu gibi çocukların eğitiminde de sıkıntılara neden olduğu bilinci ve dar gelirli binlerce ailenin çocuklarını okutmada karşılaştıkları zorluklar nedeniyle, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği olarak, eğitime katkı vermeye çalışıyoruz.

Bu bağlamda geçtiğimiz yıllarda 400 öğrenciye yaptığımız kırtasiye yardımını, bu yıl bin öğrenciye çıkardık. Çaycuma'da Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği eksiği duyulan okullarımıza yüz adet direk bayrağı veriyoruz.

Diğer taftan bu yıl üniversite sınavlarında sözel, sayısal, eşit ağırlık ve yabancı dilde başarı gösterip, Çaycuma ilçe sınırları içerisinde ilk üç dereceye giren toplam 7 öğrencimize birer yarım Cumhuriyet altını verip hem öğrencilerimizi ödüllendirdik hem de öğrenciler arasındaki başarı rekabetini artırıp, elde edilen başarıları teşvik etmek istedik.

Verdiğimiz destek ve katkının asıl nedeni Çaycuma İlçe Kaymakamı Musa Işın ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Dursun Şen'in son yıllarda büyük artış gösteren eğitimdeki başarıda büyük pay sahibi olmaları ve eğitimin gelişmesi, düzeyin artması için gösterdikleri üstün çabada etkin rol oynamıştır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 13:00:02
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 10:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?