16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

'Öğrenciler ördek değildir'

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde, 2005-2006 eğitim-öğretim yılı çeşitli etkinliklerle başladı. Çaycuma Kaymakamı Musa Işın, çocukların iyi bir eğitime tabi tutulması gerektiğini vurguladı. 2005-2006 eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle düzenlenen kutlamalara Çaycuma Kaymakamı Musa Işın, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, CHP İlçe Başkanı Av. Ali İhsan Köktürk ile çok sayıda bürokrat ve öğrenci katıldı. Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan törende, öğrenciler şiirler okundu.

Çaycuma Kaymakamı Musa Işın, yaptığı konuşmada, öğrencilerin ördeğe benzetilemeyeceğini belirterek, "Çaycuma'da anne ve babalar çocuklarının iyi bir eğitim almaları için gayret içerisindedirler. Bir ördek yavrusu yumurtadan çıktıktan sonra uçabilecek kabiliyete sahiptir. Ama insanoğlunun yürüyebilmesi, ayakta kalması, iyi ve kötüyü ayırt edebilecek seviyeye gelmesi için 15-20 yıl kadar bir süreye ihtiyacı vardır.

Bu zaman zarfında iyi bir eğitime tabi tutulması gerekir. Bu nedenle anne ve babaların fedakarlık yapması gerekmektedir. Çaycuma'da bu konuda gerek anne ve babalar gerekse öğretmenler ciddi bir gayret içerisindedir. Eğitim sadece meslek sahibi olmak için değil, iyi bir evlat, hayırlı bir vatandaş, fedakar bir dost yani mükemmel bir insan olmak için alınmalıdır. İnsanoğlunun ara sıra tökezlediği de bir gerçektir. Terör, uyuşturucu, şiddet, hırsızlık, vergi kaçakçılığı, bana dokunmayan yılan bin yaşasın gibi şeyler şerefli insandan sapma örnekleridir. Çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmesi için herkes sorumluluk üstlenmelidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 16:13:54
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 17:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?