2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

İçme suyuna çok yakın

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde kuş gribi virüsüne rastlanması üzerine karantina altına alınarak tüm tavukların itlaf edildiği Çomranlı Köyü sakinleri, tavukların köy yakınına açılan çukura atılmasına tepki gösterdi.

Tavukların Çomranlı Köyü'nün girişinde kazılan çukura atılması ve üstünün açık bırakılmasına tepki gösteren köylülerden Ali Aşık, "Burası suların patladığı yerler, hayvanlar su içiyor. Tavuk çiftliklerine ve seralarına sondajlı sular buradan gidiyor. Bizlerde içme suyumuzu buradan sağlıyoruz. Hepimize zararlı oluyor. Yetkililerin yaptığı denetim yetersiz. İnsanlara faydalı olacağız derken, zararlı olunuyor. Uzman kişiler yok, yetkililer yok. Binanın içini temizleyebilmek için ineklerimizi çıkartmak zorundayız" diyerek tepki gösterdi.

Kuş gribi virüsünün görüldüğü Akyamıçlar Köyü'nden gelen Cüneyt Karacağa ve Mesut Makaracı ise, "Çukurların yerleşim yerine yakın olması ve bir gündür üzerinin örtülmemesi tehlikeli oluyor. İnekler var. Dağın suyu buraya geliyor. İnekler otlarken, su içerken hastalanabilir. Yetkilileri uyardılar. İlgilenmediler. Kazıldı ama üstü açık bırakıldı. İnsanlar, hayvanlar hastalık kapabilir. Bunlara hiçbir önlem almadılar. İçme suyu var, ona karışabilir. Uzak bir yerde olsa daha iyi olurdu" diye konuştu.

Bu arada iki köylü, çukurun içinde itlaf edilen tavuklardan henüz ölmemiş olanları alarak bir başka poşetin içerisine koydu. Çukurun içindeki ölü tavukların bulunduğu poşetlerle oynayan köylülerin, daha sonra kendilerine getirilen ekmekleri eldivenlerini çıkararak hiçbir dezenfekte işlemi yapmadan yemeleri dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 16:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haydar ocak IP: 85.100.153.xxx Tarih : 20.05.2006 22:58:02
çaycumayı çok ama çok seviyorum çaycumaya yapılan her türlü hizmeti destekliyorum handan