28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

tavuklar itlaf ediliyor

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı iki köydeki kümes hayvanlarında kuş gribi tespit edildi. Karantina altına alınan bölgedeki hayvanların itlafına başlandı.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Çaycuma İlçesi'ne bağlı Çomranlı ve Akyamaç köylerindeki kümes hayvanlarında kuş gribi tespit edildiğini belirterek, Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgenin karantinaya alınıp kümes hayvanlarının itlaf edilmeye başlandığını açıkladı.

Kuş gribinin görüldüğü köylere gitmek üzere yola çıkan Vali Erkmen, "Zonguldak'ta 7-8 köyden kuş gribi ihbarı üzerine, ekipler bölgeye sevk edilerek numuneler alındı. Dün gece gelen numunelerden Çomranlı ve Akyamaç köylerinde kuş gribi virüsüne rastlandı. Bölgeyi karantina altına aldık. Bu iki köydeki hayvanları itlaf etmeye başladık. Kümes sahipleri de her ihtimale karşı kontrol altına alındı. Şu ana kadar insanlarda bir şey yok" dedi.

İki evde 8 kişinin kuş gribi virüsü taşıyan tavuklarla temasa geçtiğinin tespit edildiğini söyleyen Zonguldak İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan ise, "Kuş gribinin insanlara bulaştığına dair hiçbir belirti görülmedi. Ama yine de 8 kişiyi belirtilerin olma ihtimaline karşı takip ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 12:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?