2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Sorunlara çözüm arayışı

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, geniş kapsamlı bölge sorunlarının görüşüldüğü toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Çaycuma Kaymakamı Musa Işın, ilçeye bağlı belde belediye başkanları ile siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve işadamları katıldı.

Belde belediye başkanlarının sıra ile sorunlarını dile getirdiği toplantıda, Saltukova Beldesi Belediye Başkanı Adil Düzlü, Bartın'a bağlanma isteklerinin kendisinin şahsi meselesi gibi gösterilmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Düzlü, "Bartın talebi yıllardır bölgemizde biriken sorunların sonucudur. Benim ortaya çıkardığım rast gele bir şey değildir. Bölge sorunlarının çözümünde biz yemek yemekten, toplantı yapmaktan öteye gidemiyoruz. Muhtarlarla ve esnaflarımızla toplantılar yaptık, aksi bir görüş yok. Siyasi partilerle de yapacağımız toplantıdan sonra çıkan sonuçla gereken müracaatları yapıp halk oylamasına gideceğiz" dedi.

Sanayici ve işadamları da yaptıkları konuşmalarda, Zonguldak'ın kömüre bağlı kaldığını, ancak başka sektörlerde de şehrin gelişmesi gerektiğini kaydetti.

Bölgeyi tartışmak için toplandıklarını söyleyen Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ise, bazı konuların fazla büyütüldüğünü söyleyerek, "Yıllarca Zonguldak kömür ve kömüre bağlı demir çelik sektörüyle yani tek çeşitli ekonomiyle ayakta durmuş. Buna dayanmış olan bir ekonomik yapıya sahiptir. Ama bugün artık bu yapının Zonguldak için kafi gelmediği ve bunun çeşitlendirilmesi gerektiği konusunda hemen hemen herkes aynı fikirde. Kömür Zonguldak'ın ana üretim maddesi ve bugüne kadarki yaşam varlığını borçlu olduğu bir madde. En üst seviyede burada kişi çalışsın ve kömür Zonguldak'a en üst seviyede fayda sağlasın. Ama kömürle de bir yere varmamız mümkün değil. Bu 2.5 seneyi aşkın bir süre içerisinde yaptığımız bazı çalışmalar oldu. Gelinen noktaya baktığımız zaman kötümser olmaya bir neden yok diye düşünüyorum. Çünkü Zonguldak'ta şimdi bu maden yasası çıkmasından sonra Türkiye kömürünün işletmediği sahalar özel sektörün işletmesine açıldı" şeklinde konuştu.

Vali Erkmen, Zonguldak'ın en büyük sorununun parçalanmışlık olduğunu da söyleyerek, herkesin kendini düşünmek yerine, Zonguldak'ı bir bütün olarak ele alması ve bu yönde çalışması gerektiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 13:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?