23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

İnekler kaza sebebi

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde, otoyola çıkan inekler, kazalara davetiye çıkartıyor.

Sürücüler, ölümlü kazalara da neden olan hayvanlara karşı önlem alınmasını istedi. Zonguldak-Çaycuma arasında hayvana çarpma sonucu meydana gelen kazaların arttığı belirtildi.

Hayvanların başı boş bırakılmasının büyük cezası olmasına rağmen sokağa bırakılan özellikle inek ve manda türü hayvanlar kazaya sebebiyet veriyor.

Son bir hafta içinde ineklere çarpma sonucu 4 kazanın meydana geldiğini ifade eden yetkililer, vatandaşların bilinçlenmediğinden yakınırken, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün de olaya duyarsız kalmasından şikayetçi oldu. Genişletilip yeni düzenlenen yollarda orta ve yan refüjlerin olmaması nedeniyle başı boş hayvanların rahatlıkla yola çıktığını ifade eden yetkililer, yetersiz ışıklandırma nedeniyle de hayvanların görülemeyip kazaların meydana geldiğini vurgulayarak, "Özellikle Çaycuma, Filyos, Saltukova yollarında hayvanlar trafik canavarı haline geldiler. Zonguldak-Çaycuma yolu artık inek yolu oldu. Her gün mutlaka yollarda inekler görmek mümkün" dedi.

Son meydana gelen kazada da iki gazeteci ölümden göndü. Çaycuma'dan Zonguldak istikametine giden araç, karanlıkta karşılarına çıkan inek sürüsüne çarptı. Kazayı gazeteciler yara almadan atlatırken, inek ise telef oldu. Jandarma yetkilileri, saatlerce kazaya sebebiyet veren ineklerin sahibini aradı.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 15:24:05
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 11:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
onur patır IP: 85.99.173.xxx Tarih : 23.02.2009 09:52:45

bence bunlar devletin sorumsuzluğu çünki bi şarampel koysalar yolun kenarına ineklerde giremez öte yandan bu devlet yöneticileri öteki tarafta yapılan kazaların ölen insanların vebalini nasıl ödeyecek editlerrrrrrr ne olur bu yorumumu siteye koyunda öğrensinler