18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Saraç, sorunları dinledi

CHP Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç, Çaycuma ve Gökçebey ilçelerinde sorunları yerinde görmek amacıyla bir dizi ziyaretlerde bulundu. Çaycuma İlçesi'nde ilk önce partisinin ilçe örgütünü ziyaret eden Saraç, burada İlçe Başkanı Avukat Ali İhsan Köktürk'ten partinin çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra, partililere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çaycuma Öğretmenler Evi'ne de uğrayan Saraç, yeni eğitim-öğretim yılında öğretmenlere başarılar diledi. Buradan Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğini ziyaret eden Saraç'a Çaycuma Eğitim Sen İlçe Başkanı İsmet Akyol, öğretmenlerin yaşadıkları sorun ve sıkıntılarla ilgili hazırladıkları bir raporu okudu.

Sendikalarının kapatılma sürecinde olduğunu ifade eden Başkan İsmet Akyol, "Eğitim-Sen kapatılmak isteniyor. Örgütlenme ile düşünce ve ifade özgürlüğüne demokratikleşme sürecine aykırı olan bu kapatma davası 27 Ekim 2005 tarihinde Ankara 2. İş Mahkemesi'nde görülecek. Bu konuda destek bekliyoruz. Kadrolaşmanın en yüksek boyutlara ulaştığı Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki bu durum ve sonuçlarından endişe ediyoruz" dedi. Akyol, Çaycuma'da eğitimdeki sorunlarını da ilettiği Saraç'tan destek istedi.
Sorunları dinleyen Saraç, "Raporun bana sunulması burada olmamın gerekliliğini doğruladı. Öğretmenlere yakın olduğum için sorunları anlıyor ve biliyorum. Eğitim-Sen'in kapatılma sürecini çok yakından takip ediyorum. Genel başkanım da bu konuda duyarlı. Ülke öyle bir süreçten geçiyor ki harap vaziyette. Hukuk dışı eğitim yapan kurumlar hapis cezası verilmesine karşın para cezası ile geçiştiriliyor. Sendikacılığın ayaklar altına alındığı bir dönemi geçiriyoruz. Önümüzdeki yıl büyük mitinglerle biz de meydanlara ineceğiz. Beraber mücadele edeceğiz. Bu konuda net ve somut hareket edeceğiz. 9 yıl önce 'Türkiye Cumhuriyeti şeriat devleti olmalıdır' diyen kişi, bugün hiç çekinmeden sözlerimin arkasındayım diyebiliyor. Mutlaka bizi de eleştirmelisiniz. Biz de böylelikle sorunları görebilelim" diye konuştu.
Çaycuma'da yayınlanan yerel bir gazeteyi de ziyaret eden Saraç, burada AB ile ilgili sorulara, "AK Parti Hükümeti AB diye tutturuyor. Biz yıllardır demokratik özgürlük ve düşünce adına onurumuzdan ödün vermeden desteklememiz gerektiğini düşünürken, bakan çıkıp 'Babalar gibi satarım' diyebiliyor. Ülkeye bakış açıları bu sözlerle anlaşılmalıdır" cevabını verdi.
Yurtbay Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay'ı da ziyaret eden Saraç, daha sonra Gökçebey İlçesi'ne geçti. Saraç burada da CHP Gökçebey İlçe Örgütü'nü, Gökçebey Eğitim-Sen Şubesi'ni ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 10:53:40
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 11:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?