16
Mayıs
2024
Perşembe
MARMARA

Kuru yük gemisi karaya oturdu

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Beykoz açıklarında bir kuru yük gemisinin karaya oturduğunu bildirdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürülüğünden (KEGM) alınan bilgiye göre, İtalya'nın Ravenna limanından Ukrayna'nın Mariupol limanına giden ve boş olduğu belirtilen 128 metre boyundaki ''Saratoga'' adlı Comoros bayraklı kuru yük gemisi, İstanbul Boğazı'ndan çıktıktan sonra Yom Burnu önlerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle kontrolden çıkarak sürüklenmeye başladı.

Bu bilginin alınmasının ardından, geminin seyir emniyeti, içindekilerin can güvenliği ve olası bir çevre kirliliğinin önlenmesini sağlamak amacıyla KEGM'ye bağlı ''Kurtarma 3'' römorkörü ile ''Kıyı Emniyeti 1'' hızlı tahlisiye botu bölgeye gönderildi.

Sürüklenmeye devam eden gemi, Elmalı yakınlarında karaya çarptıktan sonra bir süre daha sürüklenerek Riva Deresi ağzında karaya oturdu.

''Kıyı Emniyeti 1'' hızlı tahlisiye botu ile kara tahlisiye ekiplerinin bölgeye ulaşarak, gemi çevresinde gerekli önlemleri aldığı belirtildi.

Gemi kaptanının şu ana kadar herhangi bir yardım talebinde bulunmadığı ve gemideki 20 personelin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olay nedeniyle herhangi bir çevre kirliliği yaşanmadığı da bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 18:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?