30
Nisan
2024
Salı
MARMARA

Memurun Köprü eylemi

KESK’e bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen) üyelerinin "insanca yaşanacak ücret" ve toplu sözleşme talebiyle iş yavaşlatma eylemi başladı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde uzun kuyruklar oluştu.

Sendikacıların eylemi, Fatih Köprüsü’nde saat 15.00’te başladı. Gişe memurlarının işi yavaşlatmasıyla köprüde uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücülerin bazıları eyleme kornalarıyla destek verirken bazıları da karşı çıkıyor. Eylem yapan gişe memurları iş koşullarına ve ücretlere dikkat çekiyorlar.

KESK GENEL BAŞKANI: EYLEM AMACINA ULAŞTI

Başlatılan eylem nedeniyle Çamlıca otoyol gişelerine gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Genel Başkanı Tombul ile KESK'e bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen) Genel Başkanı Bedri Tekin, sendika üyeleriyle görüştüler.

KESK Genel Başkanı Tombul, yaptığı açıklamada, gişe memurlarının oldukça zor koşullarda çalıştıklarını, egzoz gazı ile 8-12 saatlik mesai süresinde aynı yerde oturmalarından dolayı sağlık sorunları yaşadıklarını, buna karşılık ayda 650-700 YTL gibi ücret aldıklarını söyledi.

Tombul, “Eylem amacına ulaştı. Eylem nedeniyle vatandaşlardan olumsuz tepki yok. Onlar da bizim yaşadığımız sorunları anlıyorlar. Biz sadece üyelerimiz için eylem yapmıyoruz. Aynı zamanda otoyol ve köprülerin ücretsiz olmasını istiyoruz. Onlar için de yapıyoruz” dedi.

Tombul, eylem nedeniyle Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan'ın Yapı-Yol Sen'i arayarak görüşmek istediğini ilettiğini, bu nedenle de bugün saat 15.30'da eylem başlatmak üzere gidecekleri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde kendisi ile görüşerek sorunları ileteceklerini söyledi.

EYLEM YAPILAN YERLER

Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin de Samandıra, Çamlıca, Gebze, Mahmutbey, Avcılar, İzmir Işıkkent, Aydın, Adana Batı, Mersin ve Pozantı'da iş yavaşlatma eylemi yapıldığını, halkın tepkisinin ise olumlu olduğunu ifade etti. Ücret, toplu sözleşme, fiili hizmet zammı isteklerinin bulunduğunu hatırlatan Tekin, eylemin amacına ulaştığını söyledi.

"TALEPLERİMİZİN KARŞILANMAZSA ARALIK AYINDA İŞ BIRAKACAĞIZ"

Yapı-Yol Sen Ankara Şube Başkanı Kayhan Özkul ve beraberindeki sendika üyeleri, iş yavaşlatma eylemi nedeniyle Akıncılar Otoyol gişelerinde toplandılar. Burada açıklama yapan Özkul, kamu çalışanları olarak grev ve toplu sözleşme hakları bulunduğunu, bu hakkı kullanmak istediklerini söyledi.

Özkul, taleplerinin karşılanması için tüm otoyol gişelerinde bugün iş yavaşlatma eylemi yaptıklarını belirterek, “Taleplerimizin karşılanmasıyla ilgili adım atılmazsa Aralık ayında iş bırakma eylemi yapacağız” dedi.

BİR GRUP, KÖPRÜ'DEN ARAÇLARINI YAVAŞLATARAK GEÇİŞ YAPTI

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği üyesi bir grup, köprü ve otoyol zamlarını protesto amacıyla Boğaziçi Köprüsü'nü araçlarını yavaşlatarak geçti. Avrupa yakasından araçlarıyla köprüden geçen dernek üyeleri, köprü üzerinde hız kesti. Yavaş bir şekilde geçişi tamamlayan dernek üyelerinin geçişi sırasında köprü üzerinde kısa süreli trafik yoğunluğu yaşandı. Köprü çıkışında, ellerinde “Köprüler ve otoyollar ücretsiz geçişe açılmalı” ve “Zamlar geri çekilmeli” yazılı dövizler taşıyan grup açıklama yaptı.

Grup adına konuşan Dernek Başkanı Fuat Engin, köprülerde ve otoyollarda 33 yıl önce verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, “Köprüler ve otoyollar ücretsiz olmalı. Yapılan zamları protesto ediyoruz. Köprü ve otoyol gişe çalışanlarının iş yavaşlatma eylemini destekliyoruz” dedi. Gruptakiler, daha sonra araçlarına binerek buradan ayrıldılar.


aa
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2006 Perşembe 15:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?