29
Nisan
2024
Pazertesi
YAŞAM

Edirne'de sel felaketi can aldı

Edirne'de, nehirlerin taşmasıyla meydana gelen sel felaketinde ilk can kaybı yaşandı.

Askerlerin taşkın nedeniyle terk ettiği Yunan sınırındaki Karakol binasına kayıkla açılan 15 yaşındaki E.S. (Ertan Susamişleyen), kayığın alabora olması sonucu hayatını kaybetti. 3 gün sonra karakolun bahçesinde suların içinde cesedi bulunan çocuğun cesedi, İstanbul Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ve Edirne Sivil Savunma Ekipleri tarafından botla çıkarıldı. Cesedin çıkarılmasının ardında anne fenalık geçirip bayılırken, baba oğlunu son defa öpüp başını okşadı.

İl Kriz Merkezi'ne Yunan sınırında, Süvari Köprüsü yanındaki Askeri Sınır Karakolu yakınlarında bir şahsın boğulduğu ihbarının ardından olay yerine giden İstanbul Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ve Edirne Sivil Savunma Ekipleri 3 gün boyunca taşkında boğulduğu söylenen E.S.'yi aradı. Ekipler arama çalışmalarının 3. gününde, sabah saat 06.50 sıralarında, E.S.'nin cesedine ulaşmayı başardı. Olay yerine Nöbetçi Savcı ve Adli Tabip'in gelmesinin ardından ceset botla sudan çıkarıldı. Cesedin çıkarılmasının ardından anne Öznur Susamişleyen fenalık geçirerek bayıldı. Askerler tarafından uzaklaştırılan anne uzun süre gözyaşı döktü. Cesedin bottan indirilmesinin ardından baba Mustafa Susamişleyen, oğlunun yanına giderek alnına bir öpücük kondurdu ve başını okşayıp elini tutarak gözyaşlarına boğuldu. Şahsın cesedi, olay yerine gelen ambulansa konularak otopsi yapılmak üzere Trakya Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.
İstanbul Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği Şefi Hayati Akcan, taşkınların meydana gelmesinin ardından kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Edirne'ye geldiklerini belirterek, "Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nin emriyle su taşkını felaketinin yaşandığı Edirne'ye geldik. Geldiğimizden 1 gün sonra 15 yaşında bir çocuğun boğulduğu ihbarını aldık. Edirne Ekibi ile 3 gün boyunca yaptığımız ortaklaşa çalışma sonucunda, bugün şahsın cesedine ulaştık, sahiplerine teslim ettik. Bu görevimizi yaptık, Kriz Merkezi'nin vereceği emir doğrultusunda hazır bir şekilde bekliyoruz" dedi.

Edirne Sivil Savunma ekibi şefi Sezgin Kaplan ise, "Bu zamana kadar taşkın nedeniyle Kriz Merkezi'nden alınan ihbarları hemen değerlendirdik. Boğulma olayını da İstanbul ekibinin katıldığı operasyonla sonuçlandırdık. Yine Kapıkule yolu kenarındaki taşkında mahsur kalan 2 vatandaşımızı kurmayı başardık" şeklinde konuştu.

Alınan bilgiye göre, Sivil Savunma Ekipleri taşkın boyunca koyun ve köpeklerden oluşan 22 küçükbaş hayvanla 13 şahsı canlı olarak kurtarırken, 1 kişinin de cesedine ulaştı.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 11:58:10
Güncelleme :19 Mart 2006 Pazar 12:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?