6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Balıkçılık kayıt altına alınacak

AB üyelik müzakerelerinde Türkiye'nin uyması gereken en önemli kriterlerden biri olarak gösterilen balıkçılık konusunda gerekli çalışmalara hız verildi.

Avlanan balıkların ve su ürünlerinin kayıt ve kontrol altına alınması amacıyla, Erdek'e bağlı Kapıdağ Yarımadası'ndaki Karşıyaka Beldesi'ne su ürünleri mühendislerinin görev yapacağı 'Balık Kontrol Merkezi' kurulması için çalışmalar başladı. Merkez sayesinde, Bandırma ve Erdek bölgelerindeki balıkçılar tarafından avlanan balıklar, kayıt altına alınmadan satılamayacak.

Erdek Tarım Müdürü Kenan Uyar, merkezin kurulması için çalışmalara başlandığını belirterek, "24 saat görev yapacak kontrol merkezinde 4 su ürünleri mühendisi görev alacak. Kuracağımız bu balık kontrol merkeziyle su ürünleri kayıt altına alınacak. Erdek ve Bandırma balık hallerinde balık satmak isteyen balıkçılar, balık miktarı ve türlerini kontrol merkezine kayıt ettirmeden satış yapamayacak. Merkezi Eylül ayına kadar hizmete açmayı planlıyoruz. Bu merkezin hizmete girmesiyle birlikte kaçak balık avı ve trol avının da önüne geçmeyi hedefliyoruz. Artık bölgede avlanan bütün su ürünleri kayıt altına alınmış olacak. Ülkemizin AB'ye giriş müzakerelerinde de balık avı kotaları ve kontrol merkezlerinin kurulması gündeme gelmişti. Bu konuda Türkiye'nin uygulaması gereken kriterler açısından önemli bir adımdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 11:39:42
Güncelleme :2 Mart 2006 Perşembe 11:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?