6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Kamu-Sen Balıkesir İl Başkanından tepki

Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Balıkesir İl Başkanı Hüseyin Yurdakul, Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaklaşık 5 aydır devam eden maaş promosyonları konusunun açıklığa kavuşturulmasını istedi.
 
Resmi kurumların, memurların maaşlarını yatırdıkları bankalarla anlaşma yaptıklarını ve bu anlaşmaları yaparken de bankalardan günümüz faizlerinde çok yüksek paraları bağış adı altında aldıklarını belirten Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Başkanı Hüseyin Yurdakul, "Bu paraları idareler ve idarecilerden bazıları memurların maaşına karşılık verildiği için memurlara dağıtıyor, bazıları ise kafasına göre okullara dağıtıyor, servis alıyor, klima alıyor, makam odasına harcıyor, lojmana harcıyor. Yani bu konuda tam anlamıyla mevzuatı belli olmayan bir keyfilik vardır. Bu paralar bankadan hangi kanuna göre alınıyor, alınan paralar hangi kanuna göre harcanıyor? Ortada tam manasıyla bir hukuksuzluk vardır. Bankalar bu paraları kurumlara sadece memurların hak ettikleri maaşı 2 gün bankalarına yatırılan maaşları için vermiyor. Bu memurlara ek hesap açmak, kredi kartı vermek, telefon-su gibi faturalarını kendi bankaları üzerinden ödemelerini sağlamak ve en sadık müşteri grubuna memurları dahil edebilmek için veriyor. Görüldüğü üzere bu alınan promosyonlar tamamıyla memurların hakkıdır" dedi.
 
Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün alınan promosyonları memurlara dağıtmak istemediğini ve buna karşı çıkan sendika temsilcilerine de tehdit boyutuna varan tavırlar sergilediklerini açıklayan Yurdakul, "Sendika temsilcilerimiz müfettişlik yapmakla tehdit edilmektedir. Bizler memurların temsilcileriyiz ve yasaların verdiği yetkiyi kullanıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü'nü aklı selim olmaya davet ediyoruz. Başta Burhaniye Kaymakamı olmak üzere sayın Valimizi göreve davet ediyoruz. AK Parti yetkililerini de bu hukuksuzluğa karşı adaletli bir yaklaşım sergilemeye davet ediyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2006 Perşembe 16:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?