7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Laboratuarlara 2 trilyon

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit SezginBandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, borsa tesisleri yanındaki 37 dönümlük alanın bir kısmına akredite olmuş, uluslararası, çok kapsamlı laboratuar kuracaklarını ve laboratuarların maliyetinin 2 trilyon olacağını söyledi. 

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, yaptığı basın toplantısında, "Türkiye çapındaki 116 borsa arasında Bandırma Ticaret Borsası, işlem hacmi ile 16. sırada yer alıyor. İlçeler hacminde ise Bandırma ilçesi 1. sırada yer alıyor. 

2004 yılında 602 trilyon işlem hacmi yaptık, 2005 yılında 638 trilyonluk işlem hacmimiz oldu. Hedefimiz tarım ürünlerinin ticaretini kolaylaştırmak, depolanması için yaygın bir sistem oluşturmaktır. Lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsasını kurmak için bakanlıktan 15 Mayıs'ta izin belgesi alacağız. 
Borsalar arası güç birliğini kuracağız. Tarım ürünleri borsa salon satışı, en yakın komşu ilimiz Bursa'da yok. İlimiz olan Balıkesir'de bile yok. Bakınız Türkiye çapında İstanbul, Bandırma, Konya, Polatlı, Eskişehir, Edirne ve İzmir'de salon satışı yapan borsaların yıldızı parlıyor. Bu borsalar ekonomiye büyük katkı sağlıyor. 52 bin metrekarelik kapalı alanı olan Bandırma Ticaret Borsası, altın yılını yaşıyor. 284 üyeli Bandırma Ticaret Borsası, önümüzdeki ay Ankara'daki Toprak Mahsulleri Ofisi Danışma Kurulu'na da girecek" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 21:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?