6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Petrol-İş hükümete tepkili

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Tüpraş ihalesinin Danıştay tarafından kesin olarak iptal edilmesini beklediklerini ifade ederek, "Ancak alınan yargı kararının hükümet tarafından uygulanıp uygulanmayacağı belli değil. Ne yazık ki alınan yargı kararları her zaman tam olarak uygulanmıyor" dedi. 

Genel Başkan Öztaşkın, Sendika Genel Sekreteri Mustafa Çavdar, Genel Mali Sekreter Adnan Özcan ile birlikte Petrol İş Sendikası'nın Bandırma Şubesi'ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarının Tüpraş ihalesi hakkındaki sorularını cevaplayan Öztaşkın, daha önce Danıştay tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilen ihalenin kesin karar için Danıştay Genel Kurulu'nda beklediğini söyledi. Aynı kurulun daha önce ihale hakkında yürütmenin durdurulması kararı verdiğini hatırlatan Öztaşkın, "Biz Danıştay'dan ihalenin kesin olarak iptal edilmesi konusunda umutluyuz. Ancak iptal kararı alındığı takdirde, bunun ne derecede uygulanacağı konusunda şüphelerimiz var. Maalesef Türkiye'de alınan yargı kararları tamamen uygulanmıyor. 

Eğer hükümet iptal konusunda çıkacak yargı kararını uygulayabilirse Tüpraş yeniden ait olduğu kamunun olacak" diye konuştu. Tüpraş ihalesinin iptal edilmesi halinde uzun bir zaman tekrar yeni bir özelleştirme ihalesi açılmasını beklemediklerini de belirten Genel Başkan Öztaşkın, "Türkiye için stratejik öneme sahip akaryakıt piyasası, acımasız rekabet şartlarına bırakılamaz. Yılda 11-12 milyar dolar harcadığımız petrolün işlenmesinin özelleştirilmesi ve yabancı sermayenin eline geçmesi, ileride Türkiye'yi telafisi mümkün olmayan noktalara getirir. Denizbank ve Tekel özelleştirmelerinde gördüğümüz gibi devletten ucuza satın alınan kurumlar, kısa bir zaman sonra başka kuruluşlara çok daha büyük fiyatlara satılıyor" ifadelerini kullandı. 

Sendika olarak yaptıkları kamuoyu araştırmasında halkın yüzde 73'ünün özelleştirmeye karşı olduğu sonucunun çıktığını belirten Öztaşkın, kendilerinin de sadece Tüpraş değil, bütün özelleştirmelere karşı olduklarını kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 22:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?